Броколите са зеленчук с ниско съдържание на калории и, поради

...
Броколите са зеленчук с ниско съдържание на калории и, поради
Коментари Харесай

Как се съхраняват правилно броколи

Броколите са зарзават с ниско наличие на калории и, заради което са наложителна част от менюто на феновете на здравословна и диетична храна.

За да извлечем максимума от този зарзават е значимо да знаем по какъв начин да го запазим пресен и в най-хубаво положение дни, откакто сме го купили. Предлагаме ви няколко съвета.

Прясно набраните броколи имат свойството мощно да взаимодействат с въздуха и това е причина бързо да губят вода от клетките си и да се скапват, в случай че се съхраняват при прекомерно висока температура.

Ако забележите някои от следните белези, това е знак, че броколите не се съхраняват вярно:

*Основата на броколите пожълтява
*Сърцевината е изсъхнала или увехнала
*Признаци на изгниване по зеленчука


Качествените пресни броколи са с мрачно зелен до синкав цвят, а цветчетата компактно затворени. Ако броколите са жълто зелени, това е вследствие на погрешно предпазване – те към този момент са изгубили доста от своите витамини и са надалеч от съвършеното положение, в което са били, когато са откъснати.

И въпреки всичко, в случай че съхранявате броколи при подобаващи условия, може доста да намалите загубата на скъпи субстанции и да забавите развалянето на усета на зеленчука.

 Thinkstock

Винаги прехвърляйте прясно събраните или закупени от магазина броколи, допустимо по-бързо на хладно място. Идеално могат да се съхраняват и в хладилника при малко над 0°C и при високо равнище на мокрота.

Ето и няколко предписания за броколи:

 Thinkstock

Кюфтенца от броколи

Салата от броколи с бадеми

Фетучине с морски демон и броколи

Крем чорба от броколи

Броколи на пара с бадеми

Лимонено пиле с броколи

Мусака с броколи

Къри картофки с броколи и гъби

Риба с броколи

Супа от броколи и сирене
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР