Броколите са едни от най-полезните зеленчуци. Родителите ги включват в

...
Броколите са едни от най-полезните зеленчуци. Родителите ги включват в
Коментари Харесай

Ако искате да ядете домашни БРОКОЛИ цяла зима, съхранявайте ги по ТОЗИ начин

Броколите са едни от най-полезните зеленчуци. Родителите ги включват в менюто на своите деца още от ранна детска възраст. Те са богати на витамини и минерали. Разбира се, най-полезни са тези зеленчуци, които сами отглеждаме и съхраняваме.

До преди време хората не се заемаха да отглеждат домашни броколи, защото им се струваше непостижима задача. Днес обаче запалянковците са доста. Всъщност развъждането на този зарзават не е по никакъв начин комплицирано. Изисква се само да познавате неговите специфики и особености.

Днес ще ви разкрием тайните, свързани със съхраняването на домашната годишна продукция от броколи. Сигурни сме, че информацията ще ви е доста потребна и с помощта на това ще съумеете да се радвате цяла зима на вкусни и потребни зеленчуци.
 Броколи и гъби: Ето за какво е значимо да включите тези два продукта в диетата си Броколи и гъби: Ето за какво е значимо да включите тези два продукта в диетата си
Броколите и гъбите са еднообразно значими за нашето здраве, защото са заредени с всички значими хранителни субстанции, от които тялото се потребност...

Как да съхраняваме вярно домашни броколи?

Имайте поради, че броколите са по-чувствителни от зелето и по тази причина не очаквайте трайността им да е толкоз продължителна. Ако ги държите в ледник, сигурно няма да устоят повече от 3 седмици, даже и при висока мокрота.

За предпочитане е този зарзават да се съхранява във фризер или в мазето. Много е значимо да се заемете с предварителната подготовка. Най-напред си набавете подобаващ съд, в който да поставите влажна забрадка. Главите се подреждат с „ краката ” надолу. Важно е дистанцията да е минимално, тъй че да се поддържа оптималната мокрота.
 Броколи – по какъв начин да ги приготвите вярно Броколи – по какъв начин да ги приготвите вярно
Не всеки знае по какъв начин да готви броколи вярно, макар че ги купува. Този вид зеле е скъп зарзават. Той се употребява в диетичните храни,...

Ако желаете влажността да бъде още по-висока, покрийте съда, в който сте ги подредили, с фолио.Този тип запазване на реколтата от броколи е целесъобразно да продължи към 2 месеца, не повече.

Разбира се, можете да ги бланширате и подредите в пликове, които по-късно да складирате във фризер. Знаете, че замразеният артикул, откакто бъде размразен, губи част от своите вкусови качества и изгоди.

Ако желаете да се радвате няколко месеца на потребни броколи, заложете на първия вид. Спазвайте прецизно нашите препоръки и сме сигурни, че ще останете удовлетворени от крайния резултат.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР