Броени дни, след като президентът Владимир Путин подписа скоростна приетият

...
Броени дни, след като президентът Владимир Путин подписа скоростна приетият
Коментари Харесай

Медии от САЩ са първите, обявени за чужди агенти в Русия

Броени дни, откакто президентът Владимир Путин подписа скоростна признатият в двете камари на Народното събрание закон за вписване на медии в страната като " непознат сътрудник ", министерството на правораздаването разгласи първите 9 имена.

Всичките са американски и отчасти финансирани от страната. Съгласно закона правосъдното министерство избира от кого да изиска да се записва и деветте медии към този момент получиха съответните уведомления.

Това са " Гласът на Америка ", Радио Свобода/Свободна Европа, телевизия " Настоящее Время ", татаро-башкирската работа на Радио Свобода (AzatliqRadiosi), " Сибирь.Реалии ", " Idel.Реалии ", " Фактограф ", " Кавказ.Реалии " и " Крым.Реалии ".

Руските депутати и сенатори еднопосочно обявиха, че това е ответна мярка на условието на правосъдното министерство на Съединени американски щати да се записват като сътрудници на задгранично държавно управление финансираните от съветския бюджет телевизия RT и излизащата на няколко езика платформа Sputnik. Те настояват, че са подпомагани от компания, само че не знаят от кое място идват парите ѝ, въпреки бюджетите им да се разискват в Народното събрание в Москва. Те са посочени и от американските спецслужби като съществени рупори на пропагандата на Кремъл зад граница.

С " огледалната мярка " на съветския закон се обгръщат всички медии и даже блогъри, получаващи средства от публични, интернационалните и частни институции или даже от физически лица от чужбина.

Докато в Народното събрание обмислят в допълнение стягане на наказванията за неспазване на закона, в Съвета за правата на индивида към съветския президент дават обещание да приготвят ремонти, тъй като са открили в него обилни нарушавания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР