Броени дни преди началото на 40-ото световното първенство по художествена

...
Броени дни преди началото на 40-ото световното първенство по художествена
Коментари Харесай

Грациите на България и Бразилия с контролна тренировка седмица преди старта на световното първенство

Броени дни преди началото на 40-ото международното състезание по художествена гимнастика във Валенсия (23-27 август) на националната база " Раковски " се организира контролна подготовка на нашите представителки на шампионата в самостоятелната конкуренция Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

Участие в заниманието взе и тимът на Бразилия - Барбара Домингос, Джована Сантос, както и ансамбълът на " Селесао ".

Тренировката бе следена зорко от президента на БФХГ Илиана Раева, трикратната безспорна международна шампионка Мария Гигова, вицепрезидент Невяна Владинова, шефа на националните тимове Деспа Кателиева, генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, съдийките Даниела Велчева, Християна Тодорова и Виктория Данова, психологът на тима проф. Татяна Янчева, както и от треньорския щаб на тимовете.

Припомняме ви, че България ще търси втора квота за олимпийските игри в Париж в самостоятелната конкуренция, за което се разчита на Боряна Калейн, която ще изиграе цялостната си стратегия от четири съчетания. Стилияна Николова пък, която към този момент завоюва първата самостоятелна квота ще играе три съчетания - обръч, топка и бухалки, а лентата е поверена на Ева Брезалиева.

Ансамбълът ни е състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов. Радина Томова, София Иванова и Камелия Петрова към този момент има квота за Париж 2024, само че на шампионата на планетата в Испания те ще опитат да защитят купата си от София през предходната година.

В петък (18 август) от 18:00 часа в зала " София " ще се организира и намерено контролно съревнование на тимовете на България и Бразилия, на което феновете ще могат да видят в деяние представителките в самостоятелната конкуренцията и ансамблите и на двата отбора за международното състезание във Валенсия, което започва тъкмо след седмица и ще може да наблюдавате НА ЖИВО в ефира на Българска национална телевизия 3!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР