Броени дни остават до третото издание на фестивала, който съхранява

...
Броени дни остават до третото издание на фестивала, който съхранява
Коментари Харесай

Видин посреща над 600 участници в МФФ „Синия Дунав“

Броени дни остават до третото издание на фестивала, който съхранява и разпространява българския фолклор и ни среща с песенното и танцовото благосъстояние на народите, живеещи по поречието на Дунав.

Тази година на откритата сцена в Крайдунавския парк ще забележим рекорден брой участници – над 600. През трите фестивални дни ще се изявят самодейни сформира от Видинския район и посетители от Румъния, Сърбия и Унгария.

По традиция всяка от фестивалните вечери ще предложи вълнуващи концертни стратегии, които са с начален час 20:00 ч. В петък (2 септември) Ансамбълът за национални песни и танци „ Дунав “ ще ни потопи в магията на фолклора. Специален посетител за пръв път във Видин ще е Петя Панева, която завоюва сърцата и вота на феновете в шоуто „ Гласът на България “. На сцената на МФФ „ Синия Дунав “ ще й партнира надареният клавирист Митко Денев.

На 3 септември феновете на фолклора ще се насладят на осъществяванията на младия артист Валентин Велчев. Програмата ще продължи с концерт-спектакъл на Ансамбъл „ Българе “, със солист Албена Вескова.

На 4 септември още веднъж ще посрещнем любимките на видинската аудитория Ива и Велислава Костадинови, които дружно с „ Майсторите на танца “ ще показват българското фолклорно песенно и танцово изкуство, само че поднесени по един съвременен и друг метод.

Международният фолклорен фестивал ще бъде и същински празник за децата. Специално за тях всеки ден в Крайдунавския парк ще бъде проведена работилница. В събота и неделя дребните гости ще могат да се включат в детска хоротека. Организаторите ще подарят на малчуганите и две куклени представления. В събота (3 септември) Държавен куклен спектакъл – Видин ще показа пиесата „ Еко вълшебници “, а в неделя (4 септември) – „ Житената питка “.



И тази година МФФ „ Синия Дунав “ ще даде опция на занаятчии и производители на обичайни артикули, храни и питиета да покажат своята продукция в обособените изложбени площи.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР