Броени дни остават до международния форум ESG&Friends: Transformation in Action,

...
Броени дни остават до международния форум ESG&Friends: Transformation in Action,
Коментари Харесай

Transformation in Action: От зелени облигации до изкуствен интелект

Броени дни остават до интернационалния конгрес ESG&Friends: Transformation in Action, проведен от първата в България медийна платформа за резистентен бизнес – ESGnews.bg.   

Вашият билет може да резервирате тук.

Гостите на събитието извънредно ще имат опция да чуят лекцията на американския специалист Криса Пагицас, която ще опише за провокациите и решенията при използване на ESG практиките.

Пагицас има сериозен опит като консултант на огромни компании в трансформацията им към устойчиви бизнес модели. Експертизата ѝ при използването на ESG тактики в разнообразни сфери на бизнеса е събрана в книгата ѝ Chief Sustainability Officers At Work (2022), в която своята процедура споделят мениджъри на водещи компании, като Amazon, Netflix, Procter&Gamble, IKEA, Coca Cola Company, Schneider Electric, JP Morgan Chase & Co., Barclays и други от Fortune 500. Партньорите на форума ще получат копие от изданието.

В първия спорен панел " Предизвикателствата " ще се включат Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на Летище София и член на Борда на шефовете на летище „ Кралица Алия “, Аман, и проф. Васил Живков, ръководител на Българската браншова камара на дървообработващата и мебелна индустрия.

Кремена Геогриева, управител „ Корпоративни връзки и корпоративна обществена отговорност " в Каuflаnd Бългapия ще показа тактиката за резистентен бизнес на компанията.

Пилар Солано ще опише за програмата на Европейската капиталова банка (ЕИБ) за зелени облигации. Солано е началник в дирекция „ Операции ” за Централна и Югоизточна Европа.

Как световните компании способстват за използване на положителните практики и какви са изгодите както за планетата, по този начин и за клиентите, ще научите от Ваня Манова, управител на Mastercard за България, Северна Македония, Косово и Албания.

Приложенията на изкуствения разсъдък за основаване и използване на устойчиви бизнес модели – по кое време AI оказва помощ и в кои случаи би трябвало да се ограничи? Темата ще дискутираме с Кристина Ескенази, ръководител на Биотехнологичен и Здравен Клъстер, член на УС на Клъстер Изкуствен Интелект България.

Последният панел е отдаден на нововъведенията, които оказват помощ на бизнеса да извърши дилемите си – както за въглеродно-неутрално произвеждане, по този начин и да се популяризира стабилно и да употребява усъвършенствани решения, които понижават разноските и въглеродния отпечатък. Как се случва това – гостите на събитието ще научат от мениджърите на фирмите “Билборд ” и “Атамик ” Калин Генчев и Андрей Стойчев, както и от Полина Видас, шеф маркетинг и връзки на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Модератор на форума е доцент доктор Марина Стефанова, шеф на магистърската стратегия „ Отговорно и стабилно ръководство ” и шеф на ESG Lab и ESG Academy в Стопански факултет на Софийски университет.

В края на дискусионната част всички посетители на форума ще имат опция да споделят усещанията си и да обменят контакти на чаша вино по време на нетуъркинг коктейл.

Може да резервирате своето място за ESG&Friends: Transformation in Action (22 май, 13 ч, Форум " Джон Атанасов ", София Тех Парк) най-късно до 19 май. Местата са лимитирани!

Билети за събитието може да закупите тук.

Събитието се провежда от първата медийна платформа за ESG практики и стабилно развиване ESGnews.bg, част от " Бранд Медия България ", издател на Economic.bg и Kmeta.bg. Стратегически сътрудник на форума е Европейската капиталова банка, а експертен – ESG Lab.

Медиен сътрудник на форума е Nova News.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР