Броени дни останаха до официалното откриване на Националното състезание Горски

...
Броени дни останаха до официалното откриване на Националното състезание Горски
Коментари Харесай

ПГГСД Николай Хайтов организира национално състезание по Горски многобой

Броени дни останаха до формалното разкриване на Националното съревнование „ Горски многобой “, което за втора поредна година ще се организира на територията на ДЛС-Балчик. Организатор и хазаин на конкуренцията е Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „ Николай Хайтов “ във Варна.

На 3 май /вторник/ от 15.00 часа е техническата конференция за състезателите, преподавателите и журито на надпреварата. Откриването на многобоя и техническата част ще бъдат в залата на хотел „ Калиакра Бийч “ в КК „ Албена “. От 16.00 часа състезателите ще могат да обходят трасето, което са подготвили чиновници на ловното стопанство в Балчик.

В 9.00 часа ще бъде даден старт на първия стадий от надпреварата, през който възпитаници от професионалните гимназии към бранш „ Гори “ ще би трябвало да пробягат няколко километра преминавайки през разнообразни пунктове. Във всеки един от тях ще бъдат оценени от жури, като състезателите би трябвало да покажат умения при пукотевица с пушка, залесяване, различаване на дървесни типове и вредителите по тях и мн.др.  В 13.30 часа ще бъде даден старт на вторият стадий от многобоя, където учениците ще би трябвало да повалят и разкроят дърво, да разглобят моторен трион и още доста действия свързани с работата в горите.

Официалното класиране и награждаването на спечелилите ще стартира в 20.00 часа.

Националното съревнование „ Горски многобой “ е извънредно атрактивно. То дава опция на учениците от професионалните гимназии в страната да покажат наученото през 4 години на образованието си.  Всички участници в последното издание на конкуренцията бяха признати да учат в ЛТУ-София без приемен изпит, поради положителните резултати, които демонстрираха в двата стадия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР