Броени часове остават до пълното слънчево затъмнение. То ще може

...
Броени часове остават до пълното слънчево затъмнение. То ще може
Коментари Харесай

В 19:38 часа българско време гледайте на живо пълното слънчево затъмнение

Броени часове остават до цялостното слънчево затъмнение. То ще може да бъде следено на 8 април в избрани елементи от Мексико, Съединени американски щати и Канада, съобщи Морето.нет.

Вие може да го гледате онлайн в стрийма най-долу.

Частичните етапи на слънчевото затъмнение ще стартират в Тихия океан в  18:42:12 ч. българско време . Пълното затъмнение ще стартира в  19:38:49 ч., също в Тихия океан . Максималната фаза на цялостното затъмнение ще настъпи в 21:17:18 ч. в Мексико. Краят на цялостното затъмнение ще бъде в 22:55:34 ч. – в Атлантическия океан, а на частичните етапи – в 23:52:19 ч., също в Атлантика, цитира Дарик.

Слънчево затъмнение настава, когато Луната минава сред Земята и Слънцето, като по този метод закрива изображението на Слънцето за земните поданици. Пълно слънчево затъмнение настава, когато забележимият диаметър на Луната е по-голям от този на Слънцето, блокирайки цялата директна слънчева светлина, трансформирайки деня в мрачевина.

Пълното слънчево затъмнение може да бъде следено единствено в стеснен път през земната повърхнина, като частичното слънчево затъмнение се вижда над околния район с широчина хиляди километри.

В Далас, където затъмнението ще е на 100%, чакат към 400 000 гости. Над 1 млн. души, в региона на Ниагарския водопад, ще следят явлението. Там власите са оповестили изключително състояние, коли чартърен няма.

Икономистите плануват, че въздействието над стопанската система на Съединени американски щати, поради естествения феномен, ще бъде 6 милиарда $.

Хотели, в зоните където ще може да следено цялостното слънчево затъмнение, са резервирани от години, а цените им доближават галактически висоти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР