British Airways съобщи, че ще отмени още стотици полети през ...

British Airways съобщи, че ще отмени още стотици полети през

British Airways отменя още стотици летни полети

British Airways заяви, че ще анулира още стотици полети през лятото.

Компанията твърди, че предходните стъпки за редуциране на разписанието на самолетите не са се оказали задоволителни за решение на проблемите с пътуванията, съобщи Асошиейтед прес.

Новината ще засегне десетки хиляди пасажери, възнамеряващи да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик.

През пролетта въздушният транспортьор разгласи, че ще анулира 10 % от полетите си сред април и октомври, с цел да не се стига до обстановки, при които да би трябвало да се анулират полети в деня на заминаването им.

Така делът на анулираните летни авиорейсове се усилва на към 11 %, оповестява Българска телеграфна агенция. British Airways съобщи, че ще предложи на клиентите си да им върне назад платените суми или опция да запазят билет за различен полет.

Летищата в Европа, Съединени американски щати и на други места страдат от липса на чиновници на всевъзможни длъжности - от носачи на багаж до охранители. Липсите, в комбиниране с внезапно нарасналите се пътувания след анулацията на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид, в доста страни по света доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети.

Отмяната на полетите на British Airways последва и решение на чиновниците на летище Хийтроу, взето с гласоподаване, да излязат в стачка за по-добри хонорари. В момента се доуточняват датите ѝ, само че се чака тя да се състои в разгара на летните отпуски.

Източник: profit.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg