Британското външно министерство актуализира насоките си за пътуване и призова

...
Британското външно министерство актуализира насоките си за пътуване и призова
Коментари Харесай

Великобритания призовава гражданите си в Газа да следват насоките на Израел

Британското външно министерство актуализира насоките си за пътешестване и прикани своите жители в Газа да следват препоръките на Израел и да се реалокират в южната част на Газа в границите на идващите 24 часа, оповестява " Ройтерс ".

" Израелските военни оповестиха сутринта на 13 октомври, че цялото население на Газа на север от Вади Газа би трябвало да се реалокира в южната част на Газа в границите на идващите 24 часа ", се споделя в актуализацията, оповестена на уеб страницата на държавното управление.

" Съветваме да следвате този съвет, публикуван от израелските управляващи. Ние осъзнаваме, че това е бързо разрастваща се обстановка, която крие обилни опасности. "
 Би Би Си: Израелската заповед за евакуация на Газа е неизпълнима
Би Би Си: Израелската заповед за евакуация на Газа е неизпълнима

1,1 милиона души не могат да изоставен домовете си за 24 часа. Това са 40 хиляди души на час.

Англия ще улесни полетите отвън Израел, с цел да помогне на своите жители да изоставен страната , се споделя в изказване на външното министерство.

" Уязвимите английски жители ще бъдат с приоритет. На този стадий ще се свържем непосредствено с тези, които дават отговор на изискванията за полетите. Британските жители не би трябвало да се придвижват до летището, в случай че не бъдат извикани ", се споделя в изказването на външното министерство.

Полетите ще бъдат отворени за английски жители и лица с двойно поданство. Билетите ще костват 300 паунда (369,12 долара), оповестиха от министерството.
 Организация на обединените нации: Повече от 200 хиляди души са избягали от домовете си в Газа
Организация на обединените нации: Повече от 200 хиляди души са избягали от домовете си в Газа

Това се случва на фона на цялостна обсада на Газа от Израел

British Airways заяви в сряда, че ще спре всички свои полети до Тел Авив, откакто полет бе пренасочен от Лондон назад към Англия , базирайки се на опасения за сигурността в Израел. Отделно Virgin Atlantic съобщи, че ще спре всички полети до и от Тел Авив за идващите 72 часа, с цел да обезпечи сигурността на пасажерите и екипажа.

Говорител на израелските летищни управляващи твърди, че ракети са летели към Тел Авив по време на отклонението на British Airways, само че не е имало непосредствена опасност за полета. По думите ѝ връщането във Англия е било решение на водача. Според нея други полети не са били отклонени.

Правителства и самолетни компании се пробват да обезпечат полети от Израел, с цел да изтеглят съответните си жителите си. През това време израелските самолетни компании се стремят да върнат резервисти назад в Израел.
 Първият канадски евакуационен аероплан напуща Израел със 130 души
Първият канадски евакуационен аероплан напуща Израел със 130 души

Около 700 души са се обърнали към канадското външното министерство с искане да бъдат изведени от Израел след нахлуване от " Хамас "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР