Британското правителство заяви в петък, че не планира да плаща

...
Британското правителство заяви в петък, че не планира да плаща
Коментари Харесай

Великобритания опроверга, че ще раздава по 500 паунда на хората с позитивен COVID-19 тест

Британското държавно управление съобщи в петък, че не възнамерява да заплаща по 500 паунда за всеки британец, които има позитивен тест за COVID-19, отхвърляйки известия в медиите, че се обмисля сходна концепция, която да насърчи хората да се изследва и при положителен тест да се самоизолират у дома, оповестява Ройтерс.

По-рано в петък английската преса цитираха политически документ, който съгласно тях демонстрира, че държавното управление обмисля този ход, макар че той ще коства 453 милиона паунда седмично, в отговор на изследвания, показващи, че доста хора подценяват инструкциите за карантина след положителен COVID-19 тест заради влошено финансов положение поради невъзможността им да вървят на работа, до момента в който са в карантина.

" Не се възнамерява въвеждането на спомагателни заплащания от 500 лири ", съобщи представителят на премиера Борис Джонсън. " По-голямата част от обществеността продължава да съблюдава разпоредбите и да се изолира, когато това бъде поискано от нея ", добави той, представен от Ройтерс.

По-рано в петък вестник " Гардиън " заяви, че до момента в който броят на смъртните случаи и на инфекциите с Covid-19 нараства мощно в Обединеното кралство, държавното управление обмисля еднократно заплащане в размер на 500 английски лири, с цел да накара тези, които имат позитивни проби за ковид, да се изолират у дома и да не излизат на улицата.

Според английската медия, проектът е зародил, откакто анкета на английския кабинет е посочила, че едвам 17% от хората със признаци отиват да се тестват заради боязън, че позитивен резултат ще заплаши работните им места и финансовото им положение, уточни английското издание, цитирайки изминал в медийното пространство политически документ

Макар че Обединеното кралство е изправено пред Коронавирус обстановка която е най-малко толкоз неприятна, колкото през предишния март, данните за подвижност демонстрират, че британците не престават да се движат макар рестриктивните мерки.

Подобно заплащане на хората за самоизолация може да коства на държавното управление до 453 милиона английски лири на седмица, което е 12 пъти повече от цената на сегашните помощни схеми за заплащане, се споделя още в документа, представен от " Гардиън ". Правителството също по този начин желае да овласти полицията да наблюдава нарушителите на карантината, като дава статистически данни от опазването на здравето, написа изданието.

През предишния септември държавното управление вкара 500 паунда за прехрана на тези, които ще изгубят приходи, откакто им бъде подредено да се карантинират. Схемата е налична единствено за работещите, при компенсации, при ниски приходи или при хора, изправени пред вероятността за финансови усложнения заради самоизолация. Опозиционната Лейбъристка партия обаче твърди, че три четвърти от заявките за сходни заплащания са били отхвърлени сред месеците октомври и декември.

Новото предложение, което съгласно вестник " Гардиън " се преглежда от английските министри, ще включва всеки в страната, който има позитивен тест за COVID-19.

" Желанието да се избегне карантина в този момент е най-съобщаваната съществена спънка пред заявяването на Коронавирус тест “, показаха създателите на документа от Министерството на здравеопазването, съгласно Sky News. Те прибавиха, че едвам един на всеки четири индивида се самоизолира за целия 10-дневен интервал, до момента в който 15% не престават да вървят на работа макар възбраната.

Сред другите благоприятни условия, които държавното управление обмисля, са еднократна сума за тези, които са позитивни за ковид и не могат да работят от у дома, на обща стойност до 244 милиона английски лири седмично, или заплащане на тези, които печелят под 26 495 английски лири годишно или получават компенсации, като общата стойност на подобен тип помощ би достигнал 122 милиона паунда на седмица.

Министърът на екологията Джордж Юстис съобщи, че е " огромно предизвикателно " за някои хора да се самоизолират, в случай че имат финансови усложнения и би трябвало да продължат да работят. " Трябва да обмислим всевъзможни политики, с цел да сме сигурни, че хората съблюдават разпоредбите, имат опция да съблюдават разпоредбите и по този метод понижаваме степента на заразяване ", сподели той за Би Би Си.

В четвъртък вътрешният министър Прити Пател разгласи нова санкция от 800 английски лири за тези, които участват на домашни празненства, като тази глоба се удвоява за наново нарушаване до най-много 6 400 английски лири.

В английската преса също по този начин се оповестява, че държавното управление не изключва и опцията за удължаването на сегашния локдаун до лятото. На въпрос дали локдаунът може да се наложи да бъде удължено до лятото, министър-председателят Борис Джонсън не изключи сходен ход, като предизвести, че новият вид на ковид е по-заразен. Той добави, че " безспорно предстоят няколко сложни седмици ".

Отделно водачите на Европейския съюз, които се срещнаха посредством видеоконференция в четвъртък, не можаха да се спогодят дали да затворят още веднъж границите сред страните, само че приканиха хората да заобикалят пътуванията в Европа, доколкото е допустимо.

Те показаха съответни опасения по отношение на новите разновидности на COVID-19, като този, открит за пръв път в Обединеното кралство, който провокира мощна вълна от инфектирани с ковид. Няколко страни постановат по-строги ограничения и локдауни, като Франция затваря всички питейни заведения и заведения за хранене най-малко до февруари и постанова вечер час в 18:00ч. за цялата страна, до момента в който немските управляващи се договориха да удължи настоящия локдаун най-малко до 14 февруари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР