Британското правителство ще се стреми да затегне правилата за дългосрочен

...
Британското правителство ще се стреми да затегне правилата за дългосрочен
Коментари Харесай

Сунак впряга британците на работа с по-строги правила за болничните

Британското държавно управление ще се стреми да затегне разпоредбите за дълготраен отпуск по болест в опит да спре повишаването на броя на британците, които трайно са излезли от работната мощ в страната, оповестява " Ройтерс ".

Нивото на работещите британци в трудоспособна възраст е най-ниското от 2015 година насам. Т ова се дълиж основно на повишаването на дълготрайните болести и по-големия брой студенти, за разлика от други огромни, богати страни, които регистрират нараснала работна мощ от 2020 година насам.

С взор към националните избори по-късно тази година, при които социологическите изследвания предвиждат загуба за консерваторите, Сунак се пробва да притегли главните гласоподаватели на торите, като предизвести, че актуалният законопроект за обществени помощи е фискално нестабилен и съобщи, че " културата на болнични " към психологичното здраве би трябвало да бъде овладяна.

" Трябва да бъдем по-амбициозни, с цел да помогнем на хората да се върнат на работа, и по-честни във връзка с риска от прекалено медикализиране на ежедневните провокации и грижи в живота ", означи той.
 Проучване вещае най-слабия резултат на избори за английските консерватори от 1997 година насам
Проучване вещае най-слабия резултат на избори за английските консерватори от 1997 година насам

Торите са напът да претърпят тежко проваляне

Сунак посочи, че в случай че бъде избран отново, ще продължи с промяната на обществените грижи, в това число посредством упълномощаване на управляващите да третират измамите с компенсации като данъчни измами.

Около 9,4 милиона британци на възраст от 16 до 64 години - 22% от тази възрастова група - нито работят, нито са безработни, по отношение на 8,55 милиона тъкмо преди пандемията. От тях 2,8 милиона са дълготрайно заболели, а 206 000 боледуват краткотрайно.

Опозиционната Лейбъристка партия, която има двуцифрена преднина в социологическите изследвания, уточни, че консерваторите не са съумели да обезпечат нито здрава нация, нито здрава стопанска система и че нейните лични политики ще се оправят с първопричините посредством понижаване на описите с чакащи в опазването на здравето.

Миналата година английският орган за наблюдаване на бюджета съобщи, че 1/4 от хората, които са отсъствали от работа заради дълготрайно заболяване, чакат здравно лекуване. Беше конкретизирано обаче, че съкращаването на описите с чакащи до дължината им от 2015 година може да върне едвам 25 000 души на работа.

Над половината от дълготрайно болните оповестяват, че страдат от " меланхолия, смутени нерви или тревога ", макар че мнозина показват, че това е второстепенно положение наред с главния им здравословен проблем.

Сунак съобщи, че медиците са прекомерно склонни наново да издават листове за продължен отпуск по болест, вместо да поучават по какъв начин човек може да се върне на работа.

Той настоя здравните служащи, а не фамилните лекари, да дават " справедлива оценка на способността на някого да работи и персонализираната поддръжка, от която той се нуждае, с цел да го направи ".

" Ние не просто би трябвало да променим болничния лист, ние би трябвало да променим културата на болничния лист, тъй че по дифолт да става дума за това каква работа можете да вършите, а не каква не можете ", посочи Сунак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР