Британското правителство съобщи, че от сряда намалява периода за самоизолация

...
Британското правителство съобщи, че от сряда намалява периода за самоизолация
Коментари Харесай

Британските власти намалиха самоизолацията при коронавирус на 7 дни

Британското държавно управление заяви, че от сряда понижава интервала за самоизолация при Covid-19 от 10 на 7 дни. Промяната ще важи за хората в Англия, които имат и два негативни резултата от бързи проби, направени в два поредни дни, предаде Ройтерс.

С бързото разпространяване на варианта Омикрон във Англия и рекордните равнища на случаите през последната седмица, много промишлености се борят с дефицита на личен състав, в това число здравният бранш.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) съобщи, че съгласно неин анализ седемдневен интервал на изолираност дружно с два негативни теста има съвсем същия предпазен резултат като 10-дневен интервал на изолираност без тестване.

Бързите проби, които се дават гратис от английската Национална здравна работа, могат да се ползват независимо от хората в домашни условия и дават резултат за 15 до 30 минути.

По данни на държавното управление на Англия в момента 129 души са в болница с разновидността Омикрон, а до момента 14 души са умряли от него.

Във вторник английският министър-председател Борис Джонсън заяви, че няма да вкарва нови ограничавания против Covid-19 преди Коледа, само че обстановката остава извънредно притеснителна и може да се наложи държавното управление да работи след празниците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР