Британското правителство публикува секретна информация, според която Русия планира да

...
Британското правителство публикува секретна информация, според която Русия планира да
Коментари Харесай

Лондон алармира: Русия се готви да използва мини, за да ескалира напрежението в Черно море

Британското държавно управление разгласява секретна информация, съгласно която Русия възнамерява да употребява мини против цивилен кораби в Черно море. Москва желае да упрекна Киев за офанзивите, предизвестява още Лондон.

Според информация на службите на Острова има заплаха комерсиалните кораби, които придвижват артикули от Украйна и минават през филантропичния кулоар, основан неотдавна от Киев, да бъдат нападнати.

" Почти несъмнено е, че Русия желае да избегне непосредствено потапяне на цивилен кораби, като вместо това неправилно ще упрекна Украйна за всевъзможни набези против цивилен плавателни съдове в Черно море ", се споделя в изказване на английското външно министерство. Властите в Лондон разясняват, че разгласяват тази информация, с цел да предотвратят сходен ход на събитията.

Миналия месец Англия съобщи, че силите на Москва са насочили " голям брой ракети " към цивилен товарен транспортен съд в региона, само че те са били сполучливо прихванати от противовъздушната защита.

" Смъртоносното ориентиране на ракети от Русия към цивилен кораби в Черно море показва цялостното неуважение на Путин към живота на цивилните и потребностите на най-уязвимите хора по света ", съобщи английският външният министър Джеймс Клевърли. " Светът следи и вижда циничните опити на Русия да упрекна Украйна за своите офанзиви ", добави той.

През юли Москва се отдръпна от съглашение, което позволяваше на Украйна да изнася безвредно хранителни артикули през Черно море. В отговор Киев сътвори краткотраен " филантропичен кулоар " за транспортни плавателни средства.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР