Британското правителство представи нов законопроект във връзка с използването на

...
Британското правителство представи нов законопроект във връзка с използването на
Коментари Харесай

След инцидентите на Хийтроу и Гетуик: Нов законопроект за дроновете

Британското държавно управление показа нов законопроект по отношение на потреблението на дронове. Мярката е резултат от случаите на " Хийтроу " и " Гетуик ", които прекъснаха работата на летищата и засегнаха хиляди пасажери.

Новото законодателство ще даде допълните сили на полицейските служби. Английските органи на реда ще могат да правят обиски и конфискация на дронове, в това число и изземане на информацията, записана на устройството.

Министерството на вътрешните работи на Англия стартира да тества техника за обезвреждане, която ще може да засича дребните летателни устройства от далечни дистанции.

Освен това неразрешената за полети на дронове зона към летищата в Обединеното кралство ще бъде разширена до радиус от пет километра. В момента ограничаването е до един километър край съответното летище.

От ноември тази година, водачите на дронове ще бъдат задължени да се записват авансово и да дават позволение при инспекция от органите на реда. Сегашното наказване за пилотиране на дрон в неразрешения периметър край английски летища е от 2500 лири до пет години затвор.

 Възобновиха полетите на летище Възобновиха полетите на летище "Хийтроу " след спирането поради дрон
Полетите от лондонското летище "Хийтроу " са обновени след едночасово спиране поради видян дрон. Военни и полиция работят на терен в разследв...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР