Британското правителство подема кампания за насърчаване на работещите вече от

...
Британското правителство подема кампания за насърчаване на работещите вече от
Коментари Харесай

Великобритания насърчава с кампания хората да се завърнат на работа

Британското държавно управление подема акция за поощряване на работещите към този момент от месеци от домовете си да се завърнат по работните си места, което съответствува с подновяването на образователната година в Англия и Уелс.

Ново изследване на публичното мнение обаче демонстрира, че 9 на всеки 10 от трудещите се от у дома избират това да продължи. Друго изследване пък чертае тъмно бъдеще за английските деца, които имат най-ниски житейски упования спрямо други европейски страни.

Цялата сила на английските управляващи в този момент е ориентирана в увещание на хората да се завръщат към естествения си метод за живот с гаранции, че са взети всички ограничения за понижаване на заразяванията с Covid-19, само че това не е елементарно, защото хората не престават да имат своите опасения. Под въпрос се слага и дали превозът ще може да поеме по-голяма вълна от пасажери.

Днес министърът на превоза Грант Шапс обиколи безусловно всички медии, с цел да даде уточнения и уверения: " Kазваме на хората, че в този момент е безвредно да се върнат на работа. Работодателите би трябвало да са взели ограничения да създадат работните места сигурни, що се отнася до Covid-19 ".

От държавното управление побързаха да уточнят, че акцията не значи, че тези, които не престават да работят от домовете си, са изложени на по-голям риск да изгубят работата си. Директорът на Камарата на английската промишленост Карълайн Феърбеърн предизвести тази седмица, че финансовите центрове могат да се трансфорат в „ призрачни градове ", в случай че министър председателят не направи освен това за поощряване на чиновниците да се върнат в офисите.

Министърът на бизнеса в сянка Луси Пауъл обаче подлага на критика акцията като съобщи, че „ никой не трябва да бъде принуждаван да избира сред неговото здраве и неговата работа ".

Следващата седмица в Англия и Уелс се завръщат учениците. Макар и с принуда управляващите в Англия даже се съгласиха за въвеждане на маски в коридорите и други конфликтни точки в образователните заведения. Тръгването на децата на учебно заведение е добър мотив родители им също да се завърнат по работните си места, защото им отпада една сериозна грижа.

Ето за какво от понеделник в районните медии държавното управление стартира дейна акция в увещание на работещите да се върнат по работните си места, изключително тези, които могат вместо в офисите си да работят от у дома. Нов отчет на учени от университетите в Кардиф и Саутхемптън обаче демонстрира, че 9 на всеки 10 от тези хора избират настоящето състояние. Преди пандемията единствено 6 % са работели от у дома, през април те са към този момент 43 % с прогноза през днешния ден да са и повече. Не се регистрира смяна в продуктивността, откогато хората работят от домовете си.

Така че, съгласно отчета, ще бъде доста мъчно на работодателите, най-много на по-добре платените и по-квалифицирани служащи в офиси, да ги върнат назад. Годишният отчет на Фондацията Children`s Society пък демонстрира, че английските деца се усещат най-неудовлетворени от метода си на живот в извършена анкета в 24 европейски страни. Повече от една трета от 15-годишните деца са изразили неодобрение от живота им в учебно заведение, от приятелите им и от липса на цел в живота. Като изключително обезпокоителен за скромните житейски упования се регистрира фактора „ Страх от неуспех ". Интересен факт е, че съгласно анкетата, най-доволни от упованията си в живота са децата в Румъния, пред тези от Финландия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР