Британското правителство може да работи с китайския производител на телекомуникационно

...
Британското правителство може да работи с китайския производител на телекомуникационно
Коментари Харесай

Великобритания вероятно ще работи с Хуауей по 5G мрежата си

Британското държавно управление може да работи с китайския производител на телекомуникационно съоръжение " Хуауей " (Huawei) без да излага на риск връзките си с американските разследващи служби, съобщи през днешния ден ръководителят на английското разузнаване МИ5 Андрю Паркър, представен от Франс прес.

Думите му може да подхранят догатките за допустима зелена светлина, която министър председателят Борис Джонсън би могъл да даде за присъединяване на китайската група в английската 5Джи (5G) мобилна мрежа.

Съединени американски щати оказват напън върху Европа, в това число и Англия, за изключване на " Хуауей ". Вашингтон акцентира връзките на компанията с китайското държавно управление и опцията това съоръжение да се употребява за шпионски цели. " Хуауей " постоянно е отричал това.

На въпрос за вероятни негативни последствия за връзките с Вашингтон в разследващата сфера Паркър дава отговор в изявление за в. " Файненшъл таймс ", че през днешния ден няма аргументи да чака сходно развиване.

Партньорството сред Съединени американски щати и Англия е доста тясно и на основа на доверието, добавя ръководителят на английското разузнаване, чийто мандат завършва през април.
Паркър споделя това в миг, когато съгласно английските медии американска делегация е в Лондон, с цел да убеди английското държавно управление да не работи с " Хуауей ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР