Британското правителство два пъти претърпя провал в Камарата на лордовете

...
Британското правителство два пъти претърпя провал в Камарата на лордовете
Коментари Харесай

Камарата на лордовете на Великобритания отхвърли плана за излезане от Евратом


Британското държавно управление два пъти претърпя неуспех в Камарата на лордовете поради проектите си, свързани със съдействието в региона на атомната енергетика, заяви BBC. Идеята на английското държавно управление е, откакто страната напусне Европейски Съюз идната година, да напусне и Евратом. Лордовете поддържаха проект, изискваш държавното управление постоянно да уведомява Народното събрание за бъдещите си задължения с Евратом.

Депутатите от Горната камара на Народното събрание гласоподаваха с 265 против 194 гласа по тази причина Англия да не се отдръпва от Евратом, преди да бъде реализирано заместващо съглашение. Правителството съобщи, че желае да откри нов вътрешен режим по отношение на атомната енергетика в страната, както и да договаря за съглашение с Европейски Съюз, откакто Англия напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, оповестява world-nuclear.org.

Евратом е асоциация, която законово е разграничена от Европейски Съюз, само че се ръководи от европейски институции и покрива въпроси, свързани с превоза на радиоактивни материали, в това число такива, които се употребяват за медицински потребности или в АЕЦ.

Лорд Джон Хътън, ръководител на Асоциацията на нуклеарната промишленост, съобщи, че оставането в Евратом би трябвало да бъде авариен вид при положение, че директни съглашения с обособени страни, в това число и Съединени американски щати, не бъдат реализирани в точния момент.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР