Британското правителство беше принудено да евакуира току-що създаден плаващ лагер

...
Британското правителство беше принудено да евакуира току-що създаден плаващ лагер
Коментари Харесай

Спорният плаващ затвор за мигранти в Англия е евакуиран заради смъртоносна бактерия

Британското държавно управление беше насила да изтегля преди малко основан плаващ лагер за незаконни имигранти, откакто в него е намерено замърсяване с бактерията " легионела ".

Патогенът провокира така наречен легионерска болест, която може да докара до гибел поради пневмония.

Мигрантският лагер съставлява гигантско общежитие с 222 стаи върху плавателна платформа и се назовава " Bibby Stockholm ". Може да поеме до 500 души, които сега са разпределени по хотели, до момента в който молбите им за леговище се обработват.
Баржата има печална популярност в Нидерландия, където преди 20 години е употребена със същата цел - за " краткотрайно " уединяване на хора, търсещи леговище в страната, тъй че да има къде да живеят, без да стъпват на територията на страната и без да изискват особени разноски за настаняване.Затворът е закрит от нидерландските управляващи след журналистическо следствие, което разкрива брутални случаи на принуждение от страна на надзирателите, неглижиране на заболели хора и рискови условия на живот..20 години по-късно държавното управление на Риши Сунак реши да употребява " Bibby Stockholm ", с цел да вкарва в него мигрантите, пресичащи незаконно Ла Манша в опит да доближат до Острова. Това решение беше подложено на тежки рецензии от страна на правозащитни организации във Англия, които осъждат " нечовешкото " отношение на властта към търсещите леговище.
Бактерията е открита в " Bibby Stockholm " при регулярна инспекция на системата за водоснабдяване още в края на юли. Резултатите обаче са се забавили с близо две седмици, до момента в който имиграционните управляващи към този момент са почнали да настаняват първата група мигранти.

Качването на хора на борда на плаващия лагер е траяло и по-късно, до момента в който управляващите са провели още една инспекция на чистотата на водата. От 7 август до момента бщо 39 души са били разпределени по стаите, само че поради инфекцията всички са евакуирани.

Никой от тях няма признаци на легионерска болест, не е нечиста и водата на Портланд в Южна Англия, в чието пристанище се намира лагерът.

Министърът на имиграцията Робърт Дженрик твърди, че баржата дава " напълно сносни условия ", които той съпоставя с каютите, които употребяват английските служащи от петролните и газови залежи в морето.

Целта на мярката е да понижи разноските на администрацията по настаняване на мигранти, за които в този момент държавното управление твърди, че заплаща по 6 млн. паундана ден поради разпределянето им по хотели.

Правителството на Риши Сунак счита, че с потреблението на плаващи затвори ще повлияе върху притока на незаконни имигранти през Ла Манша. Какъв би бил резултатът, не е ясно - Министерството на вътрешните рabоти разгласи, че над 750 мигранти са засечени да плават с дребни лодки към Англия единствено за един ден - т.е. повече от потенциала на " Bibby Stockholm ".

За последните 5 години броят на незаконните мигранти, идващи по море от Франция, е стигнал над 100 000 души.

Въпреки това синдикатът на пожарникарите във Англия предизвестява, че плавателното средство съставлява " гибелен капан " поради несъответстващата организация за сигурност при възможни произшествия - тесни порти, тесни коридори, риск от паническо скупчване на хора и липса на достъп на спасителите.

Правозащитната организация " No to the Barge " упрекна държавното управление за фиаското поради " едва обмисляне и подготовка, прекомерно бързане и хора на управителни позиции с липса на знания, които принуждават специалистите да нарушават разпоредбите ".

От Лейбъристката партия нарекоха " Bibby Stockholm " " плаващ знак на некадърността на Консерваторите ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР