Британското подразделение на германската верига супермаркети Lidl съобщи в сряда, ...

Британското подразделение на германската верига супермаркети Lidl съобщи в сряда,

Lidl цели да има 1100 магазина във Великобритания до 2025 г.

Британското поделение на немската верига супермаркети Lidl заяви в сряда, че си е сложило нова цел да има 1100 магазина до края на 2025 година, като в процеса ще бъдат основани до 4 хиляди нови работни места, предава Ройтерс.

Lidl GB, която е част от немската компания за търговия на дребно Schwarz, преди този момент имаше цел за 1000 магазина до края на 2023 година, която по думите ѝ е напът да бъде изпълнена.

В момента тя реализира търговия в към 880 магазина, като през 2020-2021 година отвори 55. Общо в магазините на компанията работят 26 хиляди чиновници.

Секторът на търговията с храни във Англия претърпя промяна през последните 10 години с помощта на растежа на Lidl и на другия немски дискаунтър Aldi, които тласкат надолу възвръщаемостта на Голямата четворка – Tesco, Sainsbury, Morrisons и Asda.

За разлика от по-големите съперници, само че сходно на Aldi, Lidl открива доста нови магазини.

„ Продължаваме да виждаме големи благоприятни условия на пазара “, разяснява основният изпълнителен шеф Кристиан Хартнагел.

Lidl, която има дял от 6,2% от английския пазар на хранителни артикули, само че няма онлайн канал за търговия, заяви, че приходите през годината до 28 февруари са нарастнали с 12% до 7,7 милиарда паунда (10,3 милиарда долара), вследствие на което печалбата преди налози е достигнала 9,8 млн. паунда по отношение на загуба от 25,2 млн. паунда през 2019-2020 година

Хартнагел съобщи, че представянето на търговията отразява вложенията в нови и съществуващи магазини, продуктовите нововъведения и чиновниците.

Компанията заяви, че е вложила 498 млн. паунда в терени и закрепени активи през тази година.

Източник: investor.bg