Британско-шведската фармацевтична компания „Астра Зенека“ спря третата фаза на изпитанията

...
Британско-шведската фармацевтична компания „Астра Зенека“ спря третата фаза на изпитанията
Коментари Харесай

Страничен ефект! Астра Зенека спря третата фаза на изпитанията на ваксината срещу Covid-19

Британско-шведската фармацевтична компания „ Астра Зенека “ спря третата фаза на тестванията в Съединените щати на имунизацията против ковид, която създава. Причината - непряк резултат, появил се при един от пациентите.

Не ясно за какъв непряк резултат става дума, само че пациентът ще се възвърне, написа на уеб страницата си американското здравно списание „ Стат “, което първо популяризира информацията.

Спирането на тестванията на имунизацията против Ковид-19 е „ рутинно деяние, което се изисква, когато се появи евентуално необяснима болест при изследванията “, посочи представител на компанията, представен от „ Стат “.

По думите му „ паузата във имунизациите “ ще даде опция за „ разбор на данните за сигурност от самостоятелна комисия “. Но най-вероятно ще се отрази и на графика за създаването на имунизацията, допълват от Франс прес.

От организацията напомнят и че фармацевтичната компания „ Астра Зенека “ е индустриалният сътрудник на Оксфордския университет.

Тяхната ваксина е един от най-напредналите западни планове, тестван върху десетки хиляди доброволци в Обединеното кралство, Бразилия, Южна Африка и Съединените щати. И е в последната - трета фаза на разработка, при която в действителност би трябвало да се открият нейната сигурност и резултатност.

Лабораторията към този момент подписа предварителни контракти за продажба на стотици милиони дози в редица страни, в случай че имунизацията ѝ се потвърди като ефикасна, напомнят от Ройтерс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР