Британският зам.-министър, отговарящ за сигурността, Брандън Люис заплаши гражданите на

...
Британският зам.-министър, отговарящ за сигурността, Брандън Люис заплаши гражданите на
Коментари Харесай

Великобритания ще депортира европейци без статут на уседналост, наложен заради Брекзит

Британският зам.-министър, отговарящ за сигурността, Брандън Люис заплаши жителите на Европейски Съюз с депортиране от Англия, в случай че не аплайват за статут на уседналост след Брекзит, съобщи " Гардиън ".

Данни на вътрешното министерство демонстрират, че милиони от европейци към момента не са кандидатствали за статута, който ще им разреши да останат в Обединеното кралство. Смята се, че там живеят към 3 милиона жители на Европейски Съюз.

В изявление за немския вестник " Ди Велт " Люис сподели, че хората рискуват да бъдат депортирани, в случай че не аплайват до края на 2020 година " Ако жителите на Европейски Съюз не са се записали дотогава без уместно съображение, разпоредбите за имиграцията ще се приложат ", акцентира той.

Попитан дали тези, които не аплайват в идващите 14 месеца ще бъдат депортирани даже и в случай че са изпълнили правните учредения за позволение за престояване, Люис отговори: " На доктрина да. Ще използван разпоредбите ".

Според групата " Трите милиона ", представляваща жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия, за пръв път държавното управление е удостоверило какво ще се случи с тези, които не са кандидатствали за статут на уседналост.

Групата предизвестява, че доста жители на Европейски Съюз в Обединеното кралство не са наясно с условието да се записват за подобен статут, а други отхвърлят да го създадат в символ на митинг против Брекзит. Активистите упорстват за смяна в схемата за уседналост, с цел да се подсигуряват права на европейците, даже и да не аплайват за статута.

Люис по-късно написа в " Туитър ", че думите му са били извадени от подтекста.

Сред деятелите има съществени опасения какво ще се случи с възрастните и по-уязвими жители на Европейски Съюз, които може да не знаят за нуждата да подсигурят правата си след Брекзит и е допустимо да се затруднят с процеса на кандидатстване.

Гражданите на Европейски Съюз и техните фамилии, живеещи в Обединеното кралство към 31 октомври, имат време до края на 2020 година, с цел да аплайват по схемата при положение на Брекзит без договорка, или до края на юни 2021 година, в случай че има договорка, показва Би Би Си.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (755)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР