Британският вицепремиера Майкъл Гоув заяви, че не може да си

...
Британският вицепремиера Майкъл Гоув заяви, че не може да си
Коментари Харесай

Майък Гоув: Британският премиер няма да се съгласи с шотландски референдум преди общите избори



Британският вицепремиера Майкъл Гоув съобщи, че не може да си показа каквито и да било условия, при които министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън ще се съгласи на нов референдум за самостоятелност на Шотландия преди общите избори през 2024 година.

В изявление за " Телеграф ", оповестено във вторник, Гоув съобщи, че би било неуместно да се приказва за референдум, защото страната се възвръща от пандемията, определяйки сходни дейности " в най-хубавия случай като безразсъдни, а в най-лошия като нелепост ".

Освен това той твърдо поддържа напъните на Джонсън да поддържа английския съюз на повърхността, само че призна, че министър председателят може да стартира да посещава Шотландия по-често.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън интензивно се бореше за концепцията за втори референдум за самостоятелност на изборите за Холируд (шотландския парламент) преди месец и след успеха на Шотландската националистическа партия назова този ход " неминуем ", само че представителите на Даунинг Стрийт омаловажават казуса, цитирайки на първо място коронавирусната пандемия като съществена причина за изчакването.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР