Британският вестник Телеграф започна да публикува серия от материали и

...
Британският вестник Телеграф започна да публикува серия от материали и
Коментари Харесай

Британският Телеграф: Смъртността от Ковид19 е в пъти по-ниска от обявеното в Англия. 88 % от починалите в Италия не са от Ковид19

Британският вестник " Телеграф " стартира да разгласява серия от материали и нови научни отчети, които демонстрират, че тиражирания брой на стотици умряли " от коранавирус ", в действителност може да се окаже в пъти по-малък от действителния.

Засега е изцяло ясно, че високата смъртност в Италия се дължи на застаряващото население, прекомерно напрегната здравна система, само че и от начина, по който се регистрират смъртните случаи.

Има към този момент сигурни данни от Италия, че единствено в 12 % от случаите на гибел, повода е непосредствено Ковид19, а в останалите 88 % умрелите са и с Ковид19, само че същинската причина е друго заболяване.

Ето какво написа в публикацията си Ашли Кърк, старши статистически публицист в авторитетния английски вестник " Телеграф ".

" Повече от всеки различен път в кариерата ми като статистически публицист, необятната общност е захласната от цифри.

Броят на случаите с ковид, броят на смъртността от ковид, броят на прилаганите проби, както и всеки разбор, който работи с тези данни, се усилва всекидневно.

(оригиналната публикация виж тук https://www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/everyone-wants-coronavirus-data-should-treat-numbers-caution)

Решаващият проблем е, че въпреки всички да споделят, че общият брой случаи на ковид в международен мащаб сега е 435 006, ние в действителност не знаем какъв брой тъкмо е това число.

Това, което знаем, е общият брой доказани инфектирани с ковид в международен мащаб (435 006). Реалният сбор евентуално ще бъде надалеч по-висок. Може и да 20 пъти по-висок. Ще се знае единствено, в случай че всяка една страна подлага на тест всеки един от своите жители, който е 100% прецизен.

По-долу беседваме с специалистите по въпросите с данните, които всички ние ревизираме всекидневно.

Тестовите несъответствия могат да подведат обществеността.

Начинът, по който знаем дали дадена страна има случай на ковид, е в случай че индивидът се тества и лаборатория и потвърди COVID-19. Това може да звучи явно, само че има големи последствия за записаните случаи и смъртността на дадена страна.

Смъртността на случаите в дадена страна ще наподобява доста по-лоша, в случай че няма дейни стъпки за тестване на ковид в общността.

Държави като Германия и Южна Корея ускориха тестванията доста по-бързо от Обединеното кралство, което единствено тества хората, които са в болница.

Това значи, че по-голямата част от случаите в Обединеното кралство не се наблюдават и вследствие на това смъртността им ще наподобява видимо висока.

Докато смъртността на случаите в Германия е 0,5 на 100, понастоящем в Обединеното кралство е 5,2 на 100 .

Експертите споделят, че заради разликите в политиките за тестване сред страните, това може да се чака и не значи безусловно, че немските лекари са по-добри в лекуването на заболяването.

Германия също може да не е записала всички смъртни случаи през цялото време, предизвестяват други специалисти.

Изследвания на Тимъти  Ръсел от Центъра за математическо моделиране на инфекциозни болести демонстрират, че в Обединеното кралство се записват едвам 6% от случаите - единствено един на двадесет. Счита се, че Германия записва 69% от случаите им - над две трети.
Това е по този начин, тъй като макар обещанията на Обединеното кралство да доближи дневен брой от 25 000 теста, оптималният брой проби, осъществени за един ден, на 19 Март са извършение 8 400 теста. Оттогава междинният дневен индикатор за тестване е към 4500.
----------------------------
За да изчислим смъртността, понастоящем разделяме 422 смъртни случая от 8 077 инфектирани, вместо хипотетичният брой случаи, който може да доближи 135 000.

В съпоставяне със смъртността от 5,2 %, която в този момент се дава, това проучване загатва, че е по-вероятно да бъде към 0,3 %.

Проф. Розалинд Смит, шеф и професор по детско опазване на здравето, UCL Great Ormond Street Institute for Child Health, предизвести, че Англия просто няма визия какъв брой случаи има заради липса на проби.

„ Според консервативните оценки, същинската цифра евентуално ще бъде 5 до 10 пъти по-висока. Това може да ускори безпокойството, защото хората считат, че степента на смъртност на случаите е доста по-висока, в сравнение с е. Или да се стигне до  погрешно изказване, че броят на „ случаите “ в дадена област е доста по-малък, в сравнение с е. “

Данните за излекувани ще станат ясни след 2 седмици

В момента Обединеното кралство дефинира „ излекуването от Ковид19 “ като освободено от грижа от Националната здравна система, две седмици след връщането на позитивен тест за ковид.

Данните не включват всеки, който е под карантина със признаци на ковид и се възвръща независимо, което значи, че за следващ път статистиката за скоростта на възобновяване ще бъде по-ниска от действителната численост , тъй като не включва по-леките случаи, които остават у дома.

Последните данни за публичното опазване на здравето в Англия демонстрират, че 135 пациенти са се възстановили от общо 8 077 случая във Англия.

На пръв взор наподобява, че степента на възобновяване в Англия е едвам 1,7% спрямо 90,1% в Китай, и 38,8% в Южна Корея или 11,6% от Италия (според данни на университета Джонс Хопкинс).
Още един път сходни данни на пръв взор наподобяват тревожни. Но, още веднъж, тук има две предизвестия.
Първо, както бе упоменато нагоре, всеки, който се самокарантира и възвръща вкъщи, което наподобява е по-голямата част от случаите с ковид във Англия, няма да бъде включен в общия брой на възобновените случаи .

Те няма да бъдат тествани или записвани по никакъв метод от управляващите на Обединеното кралство. Така към този момент статистиката за скоростта на възобновяване е по-ниска от действителността.

Друг проблем е фактът, че има закъснение във връзка с записването на възобновяванията.

Ранните оценки демонстрират, че пациентите се възвръщат към 10 дни след първото си разболяване, тъй че ще трябват още няколко седмици, преди статистиката на скоростта на възобновяване на Обединеното кралство да стартира да се усилва.

Това е повода да наподобява, че излекуваните в Италия сега са пет пъти повече от тези в Обединеното кралство и се дължи на обстоятелството, че епидемията в Италия стартира седмица две по-рано, съгласно професор Пол Хънтър, професор по медицина в UEA.

Трябва да се внимава при сравняване на по-възрастните страни с по-младите.

Друг значим въпрос е обстоятелството, че коронавирусът визира разнообразни страни с друга демографска и политическа система, данните са несъвместими и би трябвало да се поясняват с огромна нерешителност.

Например смъртността на Италия е доста по-висока от тази на Китай. От своя страна това би могло да се уточни и като неприятно ръководство на рецесията.
Но в Италия над една пета от хората са на възраст над 65 години със междинна възраст 45,8 години.

От друга страна, едвам 11 % от хората в Китай са на възраст над 65 години, със междинна възраст 37,7.

В битката с заболяването, която най-силно се отразява на застаряващото население, този демографски профил ще даде преимущество на Китай. Затова специалистите предизвестяват, че грубото съпоставяне на смъртността в двете страни е проблематично.

Важно е също по този начин да се вземе поради коефициентът на цялост от население с някои условия. Затлъстяването е един от индикаторите за това и по това изискване Англия и Съединени американски щати са измежду най-уязвимите в света .

Различни избрания за гибелта от ковид

Експертите предизвестяват, че има дребен интернационален консенсус по отношение на определянето на „ коронавирусната гибел “.

Например Италия усилва броя на умрелите като число, тъй като показва всеки умрял с Ковид19 като умрял от Ковид19, а към този момент има сигурни данни, че не е по този начин.

Проф. Уолтър Рикарди, теоретичен консултант от СЗО на министъра на опазването на здравето в Италия, сподели пред „ Телеграф “: „ Начинът, по който записваме смъртните случаи у нас е доста преувеличен в смисъл, че всички хора, които умират в лечебни заведения с ковид, се записват за умиращи от ковид. “

„ При повторна оценка от Националния институт по опазване на здравето, единствено 12 % от смъртните свидетелства демонстрират директна каузалност от ковид, до момента в който 88 % от умрелите пациенти имат най-малко една предходна болест, а доста са имали двдве или три болести “.
Това би могло да поправя % на смъртност от 9,5 % в Италия до 1,1 % от смъртните случаи, породени непосредствено от вируса, в сходство с настоящите данни на страни като Канада и Португалия.
В момента без съответни проучвания е мъчно да се каже степента, в която коронавирусът играе роля при гибелта на хора със комплицирана здравна история.

Причината за гибелта ще се трансформира в възходящ проблем, защото здравните услуги са затрупани с нови случаи на ковид.
-------------
Мартин Макки, професор по европейско публично здраве в Лондонската школа по хигиена и тропическа медицина, съобщи, че класификацията на смъртните случаи от ковид провокира угриженост и е нужен интернационален консенсус.

„ Международната подредба на заболяванията има правила за определяна не гибелта, когато има няколко условия. Това беше проблем при започване на ХИВ епидемията, защото доста хора починаха от разнообразни инфекции, а не от самия ХИВ. Тук явно има потребност от по-голяма интернационална съгласуваност. “

Да създадем най-хубавото с данните, които имаме

Но специалистите са безапелационни, че това са най-хубавите налични данни.

Въпреки несъответствията сред методите на тестване на страните, несъобразените съпоставения сред страни с младо и възрастно население и опасенията за това по какъв начин „ гибелта от ковид “ може да бъде объркана с главното заболяване, което убива индивида, това е базата от данни, с която би трябвало да работим.

Адам Кучарски, доцент в Лондонската школа по хигиена и тропическа медицина:

„ Трябва да използваме най-добре данните, които имаме при разбора на епидемията, само че като се има поради, че се оповестява единствено част от случаите, ние би трябвало да бъдем доста внимателни, в случай че приемем, че случаите отразяват действителното равнище на болест по страни. "

*Тази публикация е оповестена в началото в сряда, 25 март, а цифрите, посочени в нея, са правилни към тази дата. В тази бързо разрастваща се конюнктура, цифрите към този момент са остарели, само че общите моменти, към които се отнасят, към момента са от голяма важност.

Превод Петел

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР