Британският външен министър постави под съмнение суверенитета на Ростовска и

...
Британският външен министър постави под съмнение суверенитета на Ростовска и
Коментари Харесай

Британският външен министър постави под съмнение суверенитета на Ростовска и Воронежка област

Британският външен министър сложи под подозрение суверенитета на Ростовска и Воронежка област. Това пише руският вестник „ Коммерсантъ “.

Британският външен министър е декларирала на ръководителя на съветското външно министерство за нуждата от евакуиране на съветските въоръжени сили от украинската граница. Сергей Лавров е дал отговор, че военните се намират на територията на страната му. Лиз Тръс още веднъж е повторила, че би трябвало да бъдат изтеглени. На това съветският министър още веднъж е възразил, че военните не са нарушили нищо, защото имат право да организират всевъзможни маневри на територията на Руската федерация.

След това самият той насочи въпрос към английския си сътрудник: „ Признавате ли суверенитета на Русия над Ростовската и Воронежската област? “

„ Англия в никакъв случай няма да признае съветския суверенитет над тези райони “, е дал отговор Тръс след къса пауза. В обстановката е трябвало да се намеси английският дипломат в Руската федерация Дебора Бонерт, която внимателно е обяснила на Лиз Тръс, че в тази ситуация става дума за несъмнено съветски райони.

Британското посолство в Москва не разяснява обстановката.

„ Коммерсантъ “ напомня, че по време на конференцията след срещата Сергей Лавров е споделил, че е отчаян от договарянията и е отбелязал, че той и сътрудника му „ не са се слушали “. Лиз Тръс от своя страна е споделил, че никой не подкопава сигурността на Русия. Тя също по този начин е декларирала, че счита за належащо изтеглянето на съветските войски от границата с Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР