Британският външен министър Дейвид Камерън в четвъртък определи като разочароващи

...
Британският външен министър Дейвид Камерън в четвъртък определи като разочароващи
Коментари Харесай

Камерън критикува Израел за двете държави

Британският външен министър Дейвид Камерън в четвъртък дефинира като разочароващи мненията на посланика на Израел в Обединеното кралство Ципи Хотовели, изключващи решение с две страни на израелско-палестинския спор , оповестява Politico.

По време на чуване в парламентарна комисия Камерън настоя, че обособена палестинска страна е към момента допустима. Той беше запитан дали счита, че Хотовели приказва по напътствие на нейното държавно управление.

" Не знам. Прочетох стенограмата и е разочароващо, сподели той. Не мисля, че би трябвало да придаваме огромна тежест на едно изявление. Трябва да продължим и да помислим по какъв начин да помогнем това да се случи. "

Външният министър сподели още, че същинската сигурност и непоклатимост за Израел изисква да има страна и за Палестина.

Но призна, че решението за две страни е в доста връзки по-трудно от случилото се на 7 октомври, когато " Хамас " предприе смъртоносни офанзиви против израелски цивилни.

" Очевидно елементарните израелци си мислят: " Как можем в миналото да имаме решение с две страни, в случай че част от страната или страната се ръководят от тези хора? ", съобщи Камерън за " Хамас ".

По-рано Хотовели съобщи пред телевизионния оператор Sky News, че няма безусловно никаква вероятност държавното управление на Израел да се съгласи на решение за две страни и признаването на палестинска страна.

Премиерът Риши Сунак в понеделник разяснява: " Не сме съгласни. Нашата дългогодишна позиция остава, че решението за две страни е верният резултат тук. "
 Израел продължава ударите по Газа с
Израел продължава ударите по Газа с " тъпи бомби "

Близо половината от употребяваните муниции против анклава са неуправляеми

Припомняме, че.  Най-малко 11 палестинци са били убити по време на няколкодневна акция на израелски бойци в бежанския лагер Дженин в окупирания Западен бряг, оповестиха в четвъртък палестинските здравни управляващи на фона на известия за пукотевица, стотици арести и стеснен достъп до болницат. 

Западът няма интерес да улеснява основаването на страната Палестина. пред Съвета на федерацията. Той напомни взетото преди 75 години решение, съгласно което страната Палестина би трябвало да бъде основана до страната Израел.

Освен това той уточни, че , в това число в Източен Йерусалим. Лавров акцентира обстоятелството, че тези заселници постоянно са нападателни.

" Практиката на разрушение на палестински домове, прогонване на палестински фамилии от тези домове продължава, тъй като Израел желае да употребява тези територии за нови селища ", изясни съветският първи посланик.

Президентът на Съединени американски щати Джо  бомбардировки над Газа и че Бенямин Нетаняху би трябвало да се промени, разкривайки нов раздор в връзките с израелския министър председател.

Забележките на Байдън, отправени към донорите на акцията му за преизбиране през 2024 година, се оправя с войната на Израел в Газа. Те са в ослепителен контрастност с неговата дословна и политическа прегръдка на израелския водач дни след офанзивата на бойците на " Хамас " против Южен Израел на 7 октомври.

Израел бомбардира Газа от въздуха, наложи блокада и стартира сухопътна атака като възмездие, при която съгласно Израел са убити 1200 души и 240 души са били взети за заложници.  са били убити от израелските офанзиви, като 49 500 са ранени.
 Съединени американски щати са отсрочили военна договорка с Израел
Съединени американски щати са отсрочили военна договорка с Израел

Мерки за преодоляване на насилието

Увеличаващият се брой на жертвите в насилието на Западния бряг, което включва вълна от офанзиви на израелски заселници против палестински поданици, акцентира опасенията, че територията , завзета от Израел във война от 1967 година, може да излезе отвън надзор.

Палестинците желаят Западният бряг да бъде ядрото на самостоятелна страна. През последните години Израел доста разшири еврейските селища там, които множеството страни считат за противозаконни.

Израел оспорва това и се базира на исторически и древен връзки със земята.
 Израел не желае да остане за непрекъснато в Газа
Израел не желае да остане за непрекъснато в Газа

Отворен е за разискване на други възможности кой ще управлява територията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР