Британският външен министър Борис Джонсън отхвърли като "налудничаво" правителствено предложение

...
Британският външен министър Борис Джонсън отхвърли като "налудничаво" правителствено предложение
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Предложението за митническо уреждане с ЕС след Брекзит е "налудничаво"


Британският външен министър Борис Джонсън отхвърли като "налудничаво" държавно предложение за митническо споразумяване с Европейски Съюз след Брекзит, изваждайки нескрито за следващ път разделянето по въпроса в държавното управление.

Джонсън, прям покровител на отдръпването на Англия от Европейския съюз, съобщи, че проектът, подсилен от премиера Тереза Май, няма да извърши доста от обещанията на Брекзит.

"Ако имате новото митническо партньорство, имате налудничава система, посредством която да събирате митата от името на Европейски Съюз на границата на Обединеното кралство", сподели той пред в „ Дейли Мейл “.

Той добави: "Ако Европейски Съюз реши да наложи наказателни мита за нещо, което Англия желае да достави на ниска цена, няма какво да направите".

Позовавайки се на обещанията на акцията за Брекзит, Джонсън сподели: "Това не връща назад контрола върху вашата комерсиална политика, не връща контрола на вашите закони, не връща контрола по вашите граници. “

„ В реалност това не ви връща контрола върху вашите пари, тъй като митата ще бъдат плащани непосредствено на Брюксел “.

Лондон извади два разновидността за облекчение трансграничната търговия с Европейски Съюз, а в това време Брюксел упорства за дефинитивно решение, защото излизането на Англия от блока през март от ден на ден наближава.

Предпочитаният от Тереза Мей вид за митническо партньорство е бил отритнат на съвещание на кабинета предходната седмица.

Планът, който "Даунинг стрийт" 10 приема, е Лондон да събира митата на Европейски Съюз върху артикули, които се насочат към блока, само че ще полза ориентираните към Англия, не е тестван.

Вторият вид на така наречен "максимално улеснение", допуска потреблението на технологии за свеждане до най-малко на митническите инспекции, само че най-вероятно няма да ги редуцира толкоз, колкото при първото предложение.

Министърът на стопанската система Грег Кларк повдигна в неделя въпроса за желания от премиера вид, наблягайки смисъла на намаляването на "търканията" за компаниите, подвластни от комплицираните, трансгранични вериги за доставки. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР