Британският уличен художник Банкси възнамерява да дари 10 млн. паунда

...
Британският уличен художник Банкси възнамерява да дари 10 млн. паунда
Коментари Харесай

Превръщат затвор в Рединг в център за съвременно изкуство с помощта на Банкси

Британският махленски художник Банкси има намерение да подари 10 млн. паунда (13,2 млн. долара) за превръщането на някогашния затвор в Рединг, Бъркшир, в център за модерно изкуство. Вестник The Sunday Times заяви, че приходите ще бъдат от продажбата на шаблона, който Банкси е употребявал за основаването на графити върху стената на пандиза, на която английският стихотворец и драматург Оскар Уайлд е посветил стихотворение.

" Четенето не ме интересуваше изключително, до момента в който не минах около пандиза с рейс. Не се случва постоянно да видиш 500-метрова стена тъкмо в центъра на града, която чака да бъде нарисувана, по тази причина безусловно се покатерих върху различен пасажер, с цел да я прегледам от близко ", споделя Банкси.

" Преди да схвана какво виждам, си дадох обещание, че ще обрисувам нещо на стената. Затова в този момент съм огромен почитател на това място ", споделя художникът.

Шаблонът, който сега е изложен в художествена изложба в родния град на Банкси - Бристол, ще бъде продаден за до 15 млн. паунда (близо 20 млн. долара), без да се продава на търг. Както се показва в обявата, шаблоните, употребявани от художника на графити, са изключителна необичайност и е известно, че има единствено една продажба на един от тях, което изяснява извънредно високата планирана стойност на предмета.



Максималната сума, която в миналото е била плащана за произведение на Банкси, е 18,6 млн. паунда (25,4 млн. долара). Толкова заплатиха през октомври за " Любов в контейнера за отпадък ", която закупи международна популярност, откакто по време на търг беше съвсем унищожена от шредер, който самият създател скрито беше конфигурирал непосредствено в рамката на картината.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР