Британският цигулар Найджъл Кенеди отново ще изнесе концерт във Варна.

...
Британският цигулар Найджъл Кенеди отново ще изнесе концерт във Варна.
Коментари Харесай

Найджъл Кенеди отново с концерт във Варна

Британският цигулар Найджъл Кенеди още веднъж ще изнесе концерт във Варна. Шоуто е планувано за 10 март 2018 в Двореца на културата и спорта. С този концерт прочувственият актьор съблюдава обещанието, което даде преди 10 години пред цялостната зала в Двореца на културата и спорта - да се върне още веднъж в града, в който се влюби.

Концертът ще бъде още по-специален и заради обстоятелството, че с него ще бъде открит ХV Европейски музикален фестивал Варна.

За новата си среща с морската аудитория виртуозът подбудител ще пристигна със собствен бенд и с стратегия, която ще хвърли мостове сред предкласиката, джаза и неговите лични композиции.

Найджъл Кенеди продължава да бъде на върха на своята изключителна международна кариера. Започнал като изобретение на великия Йехуди Менухин, въодушевен от иконата Стефан Грапели и неистово предан на своята цигулка, той влиза в историята на актуалната интерпретация на класическата музика със своя неподчинавящ се на обичайните канони жанр на театрално наличие. Кенеди не крие пристрастията си, не цензурира изрече и облеклото си, не се преценява с разпоредбите на аристократичия бон звук. Провокацията е в кръвта му, която кипва елементарно и от китарните рифове на Джими Хендрикс, и от успехите на обичания му футболен тим Астън Вила.

Кенеди е притежател на многочислени влиятелни музикални награди, измежду които премиите BRIT, ECHO и редица номинации за Grammy. Негови албуми с музика от Барока до наши дни стават платинени и златни, а най-новият му албум „ My World “ към този момент оглавява чартовете за класическа музика в Обединеното кралство.

От през днешния ден потеглят продажбите на билетите за концерта на Найджъл Кенеди във Варна. Цените са от 40 до 120 лв..
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР