Британският спортен министър Найджъл Хъдълстоун потвърди и пред парламента в

...
Британският спортен министър Найджъл Хъдълстоун потвърди и пред парламента в
Коментари Харесай

Изхвърлят Медведев от Уимбълдън заради Путин

Британският състезателен министър Найджъл Хъдълстоун удостовери и пред Народното събрание в Лондон, че ще упорства на тенис шампионата " Уимбълдън " да не бъдат позволени играчи от Русия, Беларус и всяка страна, която поддържа дейностите на президента от Кремъл Владимир Путин.

Още преди седмица Хъдълстоун разгласи, че желае Даниил Медведев - тогава №1 в света при мъжете, да бъде отхвърлен от конкуренцията, която е трета подред за сезона в Големия шлем.

Медведев сега лекува контузия, само че ще бъде подготвен да играе на " Уимбълдън ", който стартира на 27 юни.

" Асоциациите на тенисистите одобриха, че всеки играч от тези страни може да играе, в случай че няма знамето на страната си до името - сподели министърът. - Но това не се отнася за шампионатите от Шлема, където уредниците имат свободата да наложат своите правила.

Имахме няколко диалога с хората от Ол Инглънд Клъб (стопанин на " Уимбълдън " от над век - б.а.). - Те са безапелационни, че няма по какъв начин да позволен руснаци или състезатели от страна, която поддържа Путин. "

Ситуацията е значително неуместна - Даниил игра на двата шампионата в Щатите през миналия месец - в Индиън Уелс и Маями.

Никой от техните уредниците даже не загатна, че има проблем с това.

Нито една друга страна не е декларирала предпочитание до момента да в профил от конкуренцията си съветските или беларуските тенисисти, с изключение на Англия в лицето на нейния състезателен министър.
ТЕМА преди 35 минути 158 преди 3 часа 538 преди 3 часа 430
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР