Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила пристигнаха вчера

...
Британският престолонаследник принц Чарлз и съпругата му Камила пристигнаха вчера
Коментари Харесай

Принц Чарлз и съпругата му Камила с първа визита в Куба

Британският престолонаследник принц Чарлз и брачната половинка му Камила дойдоха през вчерашния ден на посещаване в Куба. Това е първата публична аудиенция на член на кралското семейство на острова, съобщи Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Кралската двойка бе посрещната на интернационалното летище в Хавана от заместник-министърката на външните работи Ана Тересита Гонсалес.

Принцът постави венец пред паметника на кубинския народен воин Хосе Марти на Площада на революцията в Хавана.

Визитата в Куба е част от обиколката на принц Чарлз и Камила из Карибите. Те ще останат в Куба до сряда и по-късно ще отпътуват за Каймановите острови.

Довечера Чарлз и Камила ще са почетни посетители на публична вечеря, давана от президента Мигел Диас-Канел, който през 2018 година смени на поста Раул Кастро. С него не е планувана среща на кралската двойка, отбелязва Агенция Франс Прес.

Принц Чарлз ще посети на следващия ден слънчева електроцентрала, финансирана с английски вложения, която ще влезе в употреба през декември и ще бъде най-голямата на Карибите. Той ще отиде на балет в Големия спектакъл на Хавана, носещ името на Алисия Алонсо, и ще посети Центъра за молекулярна имунология.

Кларънс Хаус - формалната резиденция на принца, уточни, че визитата на социалистическия остров е по поръчка на английското държавно управление и би трябвало да изтъкне положителните двустранни връзки и културните връзки, прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР