Британският премиер Тереза Мей заяви, че следващите седем дни от

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че следващите седем дни от
Коментари Харесай

Тереза Мей: Следващите 7 дни ще са решаващи за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че идващите седем дни от договарянията по Брекзит ще бъдат решаващи за бъдещето на Англия.

Следващите седем дни ще бъдат извънредно значими за бъдещето на страната, уточни тя през днешния ден в изявление за телевизия „ Скай нюз “. Мей също по този начин означи, че на Лондон и Брюксел им предстоят спомагателни договаряния по изискванията за Брекзит в границите на изключително съвещание на държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз на 25 ноември.

„ Все още не е в съгласие всичко, нищо не е в съгласие. Преговорите ще не престават “, означи тя. Мей сподели също по този начин, че доколкото знае към момента няма задоволително поддръжка за формалното оборване на председателския й пост в партията, което да провокира избор на доверие.

„ Доколкото знам, не “, сподели тя в отговор на въпрос дали е доближат прагът за оповестяване на публична конкуренция за управлението на партията. За да стартира такава процедура 48 депутати от нейната Консервативна партия би трябвало да внесат писмо до ръководителя на комисията, отговаряща за конкуренцията за председателството на партията.

Бившият министър за Брекзита Доминик Рааб подлага на критика Мей за неналичието на воля и увереност в договарянията с Европейски Съюз за Брекзита. Рааб, който подаде оставка в четвъртък, загатна, че Мей не е съумяла да се опълчи на агресивното държание на представителите на Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР