Британският премиер Тереза Мей заяви, че президентът на САЩ Доналд

...
Британският премиер Тереза Мей заяви, че президентът на САЩ Доналд
Коментари Харесай

Тереза Мей: Тръмп ми каза да съдя Европейския съюз

Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп я е посъветвал да съди Европейския съюз вместо да договаря за напускането на Обединеното Кралство от блока, съобщи Ройтерс.

„ Той ми сподели, че би трябвало да осъждам Европейски Съюз “, сподели Мей в телевизионно предаване по Би Би Си.

„ Осъди Европейски Съюз. Не преговаряй, съди ги “, споделя английският министър председател за диалога си с Тръмп.

Още в първият ден от визитата си Тръмп насочи остри рецензии против проекта на Тереза Мей за Брекзит, като съобщи, че той „ евентуално ще убие опцията за подписване на съглашение за свободна търговия със Съединени американски щати “. По-късно Тръмп употребява взаимна конференция с Мей, с цел да се извини за своите мнения като сподели, че схваща за какво английският министър председател би могъл да одобри препоръките му за „ малко по-груби “.

В последна сметка Тръмп съобщи, че Съединени американски щати и Англия ще сключат съглашение за свободна търговия след Брекзит.

Британците гласоподаваха да изоставен Европейски Съюз на референдум през юни 2016 година, като процесът по излизането от блока, станал прочут с името Брекзит, господства политическия дискурс в страната оттогава до през днешния ден. Официалното овакантяване на Европейски Съюз от Англия би трябвало да се случи на 29 март 2019 година

UK Prime Minister Theresa May says Donald Trump told her to " sue the EU " https://t.co/ua2BkVnhgFpic.twitter.com/sjan2qwTCi

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) July 15, 2018
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР