Британският премиер Тереза Мей заплаши Съединените щати с търговска война,

...
Британският премиер Тереза Мей заплаши Съединените щати с търговска война,
Коментари Харесай

Тереза Мей заплаши САЩ с търговска война


Британският министър председател Тереза Мей заплаши Съединените щати с комерсиална война, откакто Вашингтон наложи наказателни мита за създаваните в Северна Ирландия канадски самолети „ Бомбардиър “ след недоволство на „ Боинг “ за нелоялна конкуренция, твърди „ Дейли телеграф “. 

Случаят обтегна връзките сред консерваторите и съдружните им сътрудници от Демократичната юнионистка партия, защото са застрашени доста работни места в Белфаст.

Американското министерство на търговията наложи наказателно вносно мито от 219 % върху самолетите „ Бомбардиър “, които се създават в Северна Ирландия, откакто „ Боинг “ се оплака, че канадската компания е получила държавна дотация, с цел да продава на по-ниски цени от индустриалните, а това е лишило „ Боинг “ от значителен дял на пазара. Британското държавно управление реагира като предизвести, че държанието на „ Боинг “ е опасност за бъдещите контракти на министерството на защитата, включващи поръчка на хеликоптери „ Апачи “.

Премиерът Тереза Мей се обърна директно към президента Доналд Тръмп да се намеси в разногласието, който, по нейните думи, понижава очакванията й да реализира комерсиално съглашение със Съединените щати след Брекзит.Спорът също така изостри връзките на консерваторите със северноирландските юнионисти, които са техен съдружен сътрудник, тъй като „ Бомбардиър “ дава работа на 4 500 души в заводите в Белфаст. 

Коментирайки мярката на американците министърът на защитата Майкъл Фалън съобщи, че това не е държание, което може да се чака от дълготраен сътрудник./ econ.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР