Британският премиер Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на

...
Британският премиер Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на
Коментари Харесай

Брекзит без сделка? Реакции на български евродепутати в Страсбург

Британският министър председател Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на общините при гласуването на нейната договорка за Брекзит. Тя беше отхвърлена от Народното събрание, а кабинетът се снабди и с искане на избор на съмнение. Дебатът по него стартира през днешния ден, а до понеделник министър председателят ще би трябвало да показа пред депутатите новия си проект за деяние. Какви са реакциите в Европейския съюз? - ще разберем от специфичния ни делегат в Страсбург Милена Кирова.

Ще напусне ли Англия Европейски Съюз на 29 март е най-задаваният въпрос от нощес и по-скоро по какъв начин ще го напусне, в случай че се стигне до тази разлъка. Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние сподели, че от този миг Англия би трябвало да каже какви ще бъдат идващите ѝ стъпки. Чертаят се и разнообразни сюжети.

Какво значи овакантяване на Европейски Съюз без съглашение? Коментар пред Българска национална телевизия от българските евродепутати - Емил Радев от ЕНП и Момчил Неков от ПЕС.
Емил Радев, евродепутат от ЕНП: Това значи доста тежки последици, както за стопанската система, по този начин и във всички сфери, тъй като това значи Англия да излезе без съглашение от над 200 подписани съглашения. Освен икономическите последици, това значи, че се приключват и връзките като организации като Европол, Евроджъст, в региона на сигурността, правосъдното съдействие, въздухоплаване, превоз и така нататък Основните последици основно ще са за Англия, само че и Европейски Съюз се готви за този неприятен сюжет с спешни проекти, вземат се нужните ограничения, тъй като това е един от вероятните сюжети.След това, което стана нощес, след тази голяма загуба на английското държавно управление, демонстрира, че сигурността във Англия е много огромна. Ще забележим по какъв начин ще премине през днешния ден и вотът на съмнение, който е в 19.00 часа английско време. Оттук нататък всички лостове са във Англия. Съдът на Европейски Съюз ясно сподели, че едностранно Англия може да удължи периода, да не е 29 март. Ще останем и ще забележим какви стъпки ще предприеме английското държавно управление.Момчил Неков, евродепутат от ПЕС: Има доста разновидности, единственото нещо е, което е несъмнено, че няма нищо несъмнено. Най-добрият вид беше да има проведен излаз на Англия от Европейски Съюз, в този момент топката е в полето на Англия. Тереза Мей би трябвало да предложи проект Б. Този проект има няколко разновидността. Или да се опитва да се предоговори с Европейски Съюз или да има още веднъж прегласуване, а за какво не да има и втори референдум. 2016 г, когато беше изработен референдума, първо, че нямаше задоволително осведоменост, а второто е, че са минали три години. През тези години тези, които са били 15-годишни, към този момент са 18-годишни и те ще носят следствията от Брекзит. Тогава беше неразрешено да се гласоподава за европейски жители, които живеят и заплащат налози във Англия, които ще носят действително тези последици. Защо не и това да е един следващ вид, да има втори референдум, само че този път да гласоподават и европейски жители, които живеят във Англия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР