Британският премиер Риши Сунак обяви съвместен проект на Великобритания, Италия

...
Британският премиер Риши Сунак обяви съвместен проект на Великобритания, Италия
Коментари Харесай

Съвместен проект на Великобритания, Италия и Япония за нов изтребител с изкуствен интелект



Британският министър председател Риши Сунак разгласи взаимен план на Англия, Италия и Япония за създаване на нов изтребител, който ще употребява изкуствен интелект.

Риши Сунак съобщи, че със взаимното начинание се цели разкриването на хиляди работни места във Англия и да се укрепят връзките по въпросите на сигурността.

Трите страни ще разработят изтребител от ново потомство, който да размени модела " Тайфун ".  Очакванията са новият изтребител " Темпест " да влезе в приложимост в средата на 30-те години. Той ще носи най-модерен тип въоръжение.

Риши Сунак добави, че партньорството ще " подсигурява сигурност на страната против новите закани, пред които е изправена " по време на визитата му в базата на Кралските военновъздушни сили Конингбай в графство Линкълншър.

" Ние сме една от дребното страни в света, която има потенциал да  построи софтуерно напреднали изтребители ", сподели министър председателят.

Работата по създаването му към този момент е почнала. Целта е основаване на военен аероплан, който се движи с доста висока скорост и ще употребява усъвършенствани датчици и даже изкуствен интелект, с цел да може да облекчи оптимално водача, който може да е изнемощял или под огромен стрес.

БНР подкасти: Поколението Z Черната кутия Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР