Британският премиер Риши Сунак назначи днес за министър на външните

...
Британският премиер Риши Сунак назначи днес за министър на външните
Коментари Харесай

Дейвид Камерън се завърна в правителството в Лондон като външен министър

Британският министър председател Риши Сунак назначи през днешния ден за министър на външните работи Дейвид Камерън на мястото на Джеймс Клевърли, който оглави министерството на вътрешните работи след уволнението на Сюела Бравърман, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Министърът на финансите Джереми Хънт резервира поста си.

Сунак в профил Бравърман, която се озова в центъра на дискусия, откакто упрекна английската полиция, че е показала прекомерна меко отношение към пропалестински стачкуващи.

Уволнението на вътрешната министърка е част от по-големи промени в английското държавно управление.

Управляващата Консервативна партия изясни в изказване, представено от ДПА, че задачата на Сунак е да укрепи своя екип, " с цел да реализира дълготрайни решения за по-светло бъдеще ".

Асошиейтед прес дефинира назначението на Дейвид Камерън за външен министър като извънредно необикновен ход и отбелязва, че във Англия рядко се случва някогашен водач да заеме висок пост.

Камерън се отдръпна от политиката, откакто свика референдума за Брекзит през 2016 година, на който британците изненадващо гласоподаваха за това страната им да излезе от Европейския съюз.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР