Британският премиер Риши Сунак направи извънредно обръщение към нацията пред

...
Британският премиер Риши Сунак направи извънредно обръщение към нацията пред
Коментари Харесай

Британският премиер с извънредно обръщение към нацията

Британският министър председател Риши Сунак направи изключително послание към нацията пред " Даунинг стрийт " 10. Поводът е възходящото напрежение в Обедиенното кралство на фона на събитията в Близкия изток. Демокрацията е на прицел от екстремистите, които желаят да раздерат страната, съобщи министър председателят.

Риши Сунак сподели, че екстремистките групи, било то ислямистки или на крайната десница, се „ подхранват взаимно “, че те са двете страни на една и съща монета. Те са групи на омразата, които популяризират отрова, посочи министър председателят., предава БНР. 

След нападението на „ Хамас “ срешу Израел на 7 октомври и последвалите събития мнозина се пробват да се възползват от „ същинския човешки яд “, който хората изпитват по време на война, означи Сунак. Премиерът сподели, че хората са свободни да показват и да приканват за човешки права, само че не и да приканват към " принудителен джихад ". 

Той добави, че хората са свободни да подлагат на критика държавното управление, само че това не може да се употребява като опрощение за апелите за унищожаване на страната. 

Сунак съобщи, че държавното управление ще дефинира рамка за полицейско ръководство на митингите тази седмица.

Той осведоми, че се е срещнал с полицейски шефове тази седмица и " е дал да се разбере ", че публичните упования от тях са освен да охраняват и ръководят тези митинги, само че и да поддържат твърдо реда. 

„ Не е задоволително да живеем един до друг, би трябвало да живеем дружно, обединени от споделени полезности и споделен ангажимент към тази страна “, сподели министър председателят и прикани протестиращите да не разрешават на екстремистите да „ опорочават “ демонстрациите им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР