Британският премиер посети КиевСамо през тази година ние предоставихме на

...
Британският премиер посети КиевСамо през тази година ние предоставихме на
Коментари Харесай

Риши Сунак обеща на Зеленски оборудване за 50 милиона паунда

Британският министър председател посети Киев

Само през тази година ние предоставихме на Украйна военна поддръжка в размер на 2,3 милиарда паунда и ще създадем същото и през идната година, сподели английският министър председател, предава

Министър-председателят Риши Сунак даде обещание, че Обединеното кралство ще даде съоръжение за противовъздушна защита на стойност 50 млн. паунда, с цел да помогне за отбраната на украинците от съветските удари по сериозната инфраструктура.

Правителството на Обединеното кралство разгласи проекта след авансово оповестеното посещаване на Сунак в Киев в събота - първото му от встъпването му в служба през октомври.

" Докато въоръжените сили на Украйна съумяват да отхвърлен съветските сили на земята, цивилните жители са брутално бомбардирани от въздуха ", съобщи Сунак след среща с президента Володимир Зеленски.

" Днес осигуряваме нова противовъздушна защита, в това число зенитни оръдия, радари и съоръжение за битка с дронове, и ускоряваме филантропичната помощ за идната студена и тежка зима. "

Пакетът включва 125 зенитни оръдия и технологии за противопоставяне на доставяните от Иран безпилотни самолети, в това число десетки радари и средства за електронна битка с безпилотни самолети, заяви Обединеното кралство.

" С другари като вас на наша страна сме уверени в успеха си. И двата ни народа знаят какво значи да се бориш за свободата ", съобщи Зеленски в Twitter.

Лидерът на Украйна съобщи пред Сунак, че все още съвсем 50% от енергийната инфраструктура на страната е развалена от непрестанните съветски ракетни офанзиви и офанзиви с дронове.

Високопоставени украински представители нееднократно са призовавали съдружниците да оказват помощ на страната да ускори въздушната си защита.

" Този съветски гнет не е просто следващата свирепост на врага към украинците. Той е демонстрация на циничната съветска антиевропейска политика, антихуманна политика ", съобщи Зеленски.

Той добави, че Украйна се е подготвяла да изнася повече електрическа енергия за Европейския съюз и че " съветските офанзиви целят също по този начин да разрушат енергийната ни връзка " с Европа. " Всеки удар по енергетиката на Украйна е удар по енергийната сигурност на целия континент ", сподели той.

Сунак сподели на Зеленски, че Обединеното кралство " ще бъде с вас, до момента в който Украйна не извоюва мира и сигурността, от които се нуждае и които заслужава, а по-късно ще бъдем с вас, до момента в който се възстановявате ".

" Само през тази година ние предоставихме военна поддръжка в размер на 2,3 милиарда паунда и ще създадем същото и през идната година ", сподели той.

Посещението на Сунак последва високопоставените пътувания до Киев на някогашния министър-председател на Обединеното кралство Борис Джонсън, един от първите водачи, които посетиха Украйна след съветската инвазия през февруари.

След като контраофанзивата на Украйна принуди съветските войски да се отдръпват, силите на Кремъл се включиха в масирана ракетна и безпилотна акция, която порази електроцентрали, мрежи и други цивилен обекти. Русия е блъснала и уреди за рандеман на газ, оповестиха украински публични лица.

Въздушните офанзиви във вторник бяха най-мащабните досега, а нападението продължи в източната и южната част на страната, в това число Одеса на Черно море.

Повече от 10 милиона украинци - към една четвърт от популацията преди войната - са без електричество, съобщи Зеленски в нощното си послание в четвъртък, когато в Киев падна първият сняг за сезона.

Многобройните спешни спирания на електрозахранването тази седмица засегнаха столицата с най-тежкия дефицит на електрическа енергия от началото на войната, оповестиха от локалната електроразпределителна компания " Ясно ". Очаква се в неделя температурите в Киев да паднат до минус 6 градуса по Целзий.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР