Британският премиер Лиз Тръс оцеля на заседанието на своя кабинет,

...
Британският премиер Лиз Тръс оцеля на заседанието на своя кабинет,
Коментари Харесай

Лиз Тръс остава, но анкети сочат, че дните ѝ на премиер са преброени

Британският министър председател Лиз Тръс оцеля на съвещанието на своя кабинет, без някой министър да я призове да се отдръпна, само че наподобява членовете на Консервативната партия и гласоподавателите ѝ обръщат тил, установяват в взаимен коментар Пи Ей Мидиа и ДПА.

Според публикувани през днешния ден резултати от експресна анкета измежду партийни членове повече от половината отговори са за нейна оставка, а 83% от интервюираните са на мнение, че тя се оправя зле. От Даунинг стрийт упорстват, че държавното управление напълно поддържа своя министър председател и акцентират, че Тръс е съсредоточена върху провокациите, които стоят пред страната, а не върху вътрешните битки в партията.

Проблемите пред Лиз Тръс личат от изследването на „ ЮГав “ (YouGov) измежду 530 членове на Консервативната партия, извършено през вчерашния ден и през днешния ден. В него 55% от интервюираните споделят, че тя би трябвало да се отдръпна, а едвам 38% считат, че би трябвало да остане. Около 39% от гласувалите за Тръс на вътрешнопартийния избор за водач са за оставка, а 57% желаят тя да остане министър председател. Към 83% декларират, че тя се оправя зле като партиен водач, 15% са на противоположното мнение, а 2 на 100 не са сигурни в оценката си.

Според респондентите предшественикът на Тръс на поста Борис Джонсън (с 32%) е любимец за завръщане на Даунинг стрийт, следван от някогашния финансов министър Риши Сунак (23%) и министъра на защитата Бен Уолъс (10%).

Анкетата на „ ЮГав “ не е задоволително представителна за необятната членска маса на консерваторите, само че изследванията на тази маркетингова компания до момента постоянно са давали добра визия за настроенията в партията, показват Пи Ей Мидиа и ДПА.

Източник: Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР