Британският премиер Борис Джонсън заяви в петък, че са налични

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви в петък, че са налични
Коментари Харесай

На срещата на Г-7 Борис Джонсън изрази оптимизъм за икономическото възстановяване



Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в петък, че са налични " всички аргументи да бъдем оптимисти " по отношение на икономическото възобновяване след коронавирусната пандемия . По време на откриването на първата публична сесия на срещата на върха на Г-7 в Обединеното кралство той уточни, че водещите стопански системи " имат капацитет да отскочат доста мощно ".

Джонсън обаче предизвести, че Г7 не би трябвало " да повтаря грешката от последната огромна рецесия , последната огромна икономическа криза през 2008 година, когато възобновяване не беше еднообразно във всички елементи на обществото ".

Той съобщи, че " неравенствата могат да бъдат затвърдени “ след пандемията и прикани Г-7 " нашите общества да се приравнят на по-високо ново и да се възстановим по-добре “, в това число " да създадем доста, доста милиони работни места с висока заплата и висококвалифицирани “, като страните адресират изменението на климата и прекосяване към по-екологични стопански системи.

Британският министър председател сподели на останалите водачи на най-напредналите стопански системи в света, че срещата им на върха във формата Г-7 е късмет да се извлекат уроци от пандемията на ковид и да се подсигурява, че те няма да повторят грешките, позволени по време на пандемията .

Обръщайки се към водачите на Групата на седемте, както и на Европейския съюз, той сподели:

" Всъщност мисля, че това е среща, която в действителност би трябвало да се случи, тъй като би трябвало да сме сигурни, че ще научим уроците от пандемията, би трябвало да се уверим, че няма да повтаряме някои от грешките, които безспорно сме позволили през последните към 18 месеца ".

" И ние би трябвало да сме сигурни, че в този момент ще позволим на нашите стопански системи да се възстановят ".

Борис Джонсън също по този начин сподели пред останалите водачи на Г-7, че актуалната среща е трябвало да съставлява затворен и неофициален диалог " край огъня ", само че се е трансформирала в " великански медиен цирк “ .

Докато нареждаше на медиите да изоставен срещата след встъпителните бележки, Джонсън сподели:

" Това беше замислено като другарски диалози край огъня сред великите демокрации в света, само че се трансформира в великански медиен цирк, в който би трябвало да се поздравяваме по няколко пъти ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР