Британският премиер Борис Джонсън заяви по повод на , че

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви по повод на , че
Коментари Харесай

Джонсън подкрепи маршрута на британския разрушител край Крим

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи във връзка на, че той е бил в цялостното си право да премине по водното трасе около крайбрежията на полуостров Крим, което не е в съветски териториални води, тъй като Англия не признава анексирането на Крим от Русия.

Думите на премиера последваха обвиняванията на Москва към Лондон, че популяризира неистини като омаловажава случая и отхвърля, че по бойния транспортен съд са дадени предупредителни изстрели и са хвърлени няколко бомби по трасето му.

Джонсън, който през днешния ден бе на посещаване в казарма в Олдършот, бе запитан директно от публицистите дали той персонално е одобрил този маршрут на разрушителя Defender около крайбрежията на Крим.

„ Това е работа на Министерството на защитата, само че в случай че желаете моето мнение считам, че е изцяло в реда на нещата да се употребяват интернационалните води и апропо значимият миг е, че ние не признаваме анексирането на Крим от Русия. Крим е част от суверенната украинска територия и бе изцяло вярно да отстояваме закона и да следваме свободата на мореплаване като поемем по най-краткото трасе сред двете точки на маршрута... и тъкмо това направихме “.

Междувременно представител на премиера сподели, че Обединеното кралство е отворено за разнообразни връзки с Русия, само че съветското държавно управление би трябвало да откри друг път за реализиране на това.

По мотив на положението на британско-руските връзки самият Борис Джонсън съобщи, че си спомня времена, когато те са били много по-лоши.

Лорд Данат, някогашен командващ английската войска обаче съобщи, че Владимир Путин изпитва търпението на Запада с този случай.

„ Аз съм сюрпризиран, че Министерството на защитата омаловажава случилото се и думите, че предупредителните изстрели са част от провеждано военно обучение са цялостни нелепости “,  съобщи лорд Данат.

Британският външен министър Доминик Рааб съобщи през днешния ден пред кореспонденти по време на аудиенция в Сингапур, че „ не е имало изстрели по Defender “.

„ Корабът почтено прекосявал през украински води в сходство с интернационалното право и съветската версия за събитията предстоящо не е точна “, сподели той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР