Британският премиер Борис Джонсън заяви, че не се съмнява, че

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че не се съмнява, че
Коментари Харесай

Борис Джонсън предупреди: Очаквайте още по-строги COVID ограничения!

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че не се съмнява, че учебните заведения са безвредно място в регионите, където са отворени, само че предизвести, че през идващите седмици евентуално ще бъдат наложени още по-строги ограничавания за възпиране на увеличаващите се заразявания с COVID-19.

На фона на засилващ се напън всички учебни заведения в Англия да бъдат затворени, Борис Джонсън съобщи в изявление за Би Би Си, че образованието е приоритет и родителите, в чиито региони главните учебни заведения са отворени, би трябвало да изпратят децата си на следващия ден с подновяването на образователната година след зимната почивка.

Премиерът обаче добави, че министрите би трябвало да гледат реалистично на новия вариант на вируса, който се популяризира доста бързо. Ето за какво стягането на ограниченията е неизбежно, което тук-там може да засегне и учебните заведения.

Повечето съществени учебни заведения би трябвало да отворят порти на следващия ден, а седмица по-късно и тези в междинното обучение за учениците, които са последна година поради на идните им матури в края на образователната година.

В Лондон и Югоизточна Ангиля обаче главните учебни заведения няма да възобновят занятията си на следващия ден поради рекордните случаи на заразявания. Профсъюзите упорстват всички учебни заведения да преминат към онлайн образование.

В изявлението за Би Би Си Джонсън съобщи, че 530 000 дози от новоодобрената ваксина на „ АстраЗенека “ към този момент са разпратени в центрове за имунизация и имунизирането с тях ще стартира от на следващия ден. Премиерът се похвали, че към този момент са имунизирани към 1 милион души - повече в сравнение с в цяла Европа.

Референдум - по един път на едно потомство

Според английският министър председател Борис Джонсън референдуми би трябвало да се случват единствено един път на едно потомство. По този метод Джонсън отговори на въпрос на Би Би Си по отношение на опцията за ново допитване по отношение на независимостта на Шотландия.

В допитването през 2014 искащите оставане в Обединеното кралство надвиха, само че за нов референдум се заприказва поради Брекзит. За нов избор упорства и ръководещата партия в Шотландия.

„ Ще кажа само, че референдумите в тази страна, в моя директен опит, не са доста радостни събития “, съобщи Джонсън, визирайки главната си роля в допитването за Брекзит през 2016.

Премиерът защитаваше отделянето от Европейския съюз, което завърши като ръководещ. Преди 4 години множеството шотландци желаеха оставане в Евросъюза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР