Британският премиер Борис Джонсън заяви, че не очаква руският президент

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че не очаква руският президент
Коментари Харесай

Джонсън не очаква Путин да използва ядрени оръжия

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че не чака съветският президент Владимир Путин да употребява тактически нуклеарни оръжия в Украйна. В същото време от министерството на защитата обявиха, че до няколко седмици ще изпратят противокорабни ракети на Украйна, съобщи БНР.

В изявление за Talk TV на въпрос дали съветският му сътрудник може да прибегне до потребление на тактически нуклеарни оръжия, в случай че продължава да понася военни загуби, Борис Джонсън отговори малко „ Не " и добави: „ Като се има поради всеобщата съветска поддръжка за това, което той прави, като се има поради очевидното неуважение на съветските медии към това, което в действителност се случва в Украйна, парадоксът е, че Путин има по-голямо политическо пространство за оттегляне “. Според Джонсън е доста значимо, че Западът не приема метода, по който руснаците се пробват да показват това, което се случва в Украйна.

Заместник-министърът на защитата Джеймс Хийпи в това време осведоми депутатите в Камарата на общините, че до няколко седмици ще достави Украйна с противокорабни ракети Brimstone. Този вид ракети са предопределени за поразяване на бързо движещи се цели по суша и вода и нормално се изстрелват от самолети. В този случай обаче те евентуално ще бъдат инсталирани на бронетранспортьори. Хийпи означи, че тази нова доставка е в отговор на настояването на Киев за ракети с по-далечен обхват на деяние./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР