Британският премиер Борис Джонсън спечели важно гласуване в Камарата на

...
Британският премиер Борис Джонсън спечели важно гласуване в Камарата на
Коментари Харесай

Джонсън излезе победител, увеличават се осигуровките

Британският министър председател Борис Джонсън завоюва значимо гласоподаване в Камарата на общините. След оживени и разгорещени диспути депутатите въпреки всичко поддържаха противоречивия му проект за увеличение на вноските за национално обезпечаване, с което ще се финансира промяна в обществените грижи.

Равносметката от гласуването е 319 гласа " за " проектите на премиера и 248 " срещу ". Това значи, че от април 2022 година вноската за национално обезпечаване ще се усили с 1,25%, съгласно приходите.

Джонсън се надява с тази мярка, която апропо е в нарушаване на предизборните обещания на неговата Консервативна партия, да събира по 12 милиарда паунда в продължение на три години и по този метод да финансира националното опазване на здравето , изпитващо съществени проблеми с пандемията от Covid-19 и да реализира промяна в областта на обществените грижи.

Според Джонсън, това е единственият метод да се реши рецесията с милионите в листата на чакащи за лекуване.

Имаше сериозна опозиция от опозицията и депутати на торите, че увеличението на налозите още веднъж ще бъде най-голямо задължение за по-младите и по-ниско платените  и че това не е най-хубавият метод за решение на рецесията, само че в последна сметка консерваторите, които имат болшинство от 80 места в Камарата на общините, с дребни изключения, поддържаха премиера.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР