Британският премиер Борис Джонсън ще влезе в контакт с лидерите

...
Британският премиер Борис Джонсън ще влезе в контакт с лидерите
Коментари Харесай

Борис Джонсън обяви война на ваксинния национализъм

Британският министър председател Борис Джонсън ще влезе в контакт с водачите от Европейския съюз тази седмица, с цел да се опита да предотврати " ваксинния шовинизъм ", съобщи през днешния ден Хелън Уотли, държавен министър в английското министерство на опазването на здравето, представена от ДПА.

Тя сподели, че има " спекулации, някои догадки (и) детайл на изразителност " към въпроса за износа на ваксини от Европейски Съюз за Англия.

По-рано съюзът упрекна британско-шведската компания АстраЗенека (AstraZeneca), че не му е доставила контрактувани дози ваксина против COVID-19, някои от които са създадени във Англия. Европейски Съюз твърди, че Англия не му е изпратила нито една доза, при изискване че той е обезпечил на досегашната си страна членка 10 милиона дози, отбелязва ДПА.

Миналата седмица председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести за възможни по-нататъшни ограничавания на износа на ваксини от съюза, по-конкретно за Англия.

Днес Хелън Уотли прикани Европейски Съюз да извърши своите задължения и се разгласи срещу " ваксинния шовинизъм и протекционизъм ".

Лидерите на страните членки ще имат съвещание в четвъртък и петък, на което ще обсъдят и въпроса за имунизациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР