Британският премиер Борис Джонсън ще се срещне с ключови лидери

...
Британският премиер Борис Джонсън ще се срещне с ключови лидери
Коментари Харесай

Джонсън ще е срещне с европейски лидери във връзка с търговията в Северна Ирландия



Британският министър председател Борис Джонсън ще се срещне с основни водачи на Европейски Съюз в границите на срещата на Г-7 на фона на проблемите за търговията в Северна Ирландия след Брекзит. Първият ден на интернационалния конгрес завърши с банкет в ботаническа градина в графство Корнуол, чийто хазаин бе кралица Елизабет Втора. 

Борис Джонсън ще беседва с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел. 

Преди тези диалози от " Даунинг стрийт " бяха декларирали желание едностранно да забавят цялостното използване на Протокола за Северна Ирландия, с цел да избегнат налагане на възбрана за замразени месни артикули от Обединеното кралство през Ирландско море за Северна Ирландия. Този ход може да породи комерсиална война, защото Брюксел заплаши с ответни ограничения при всяко нарушение на съглашението. 

Междувременно първият ден след формалното разкриване на срещата на Г-7 в Карбис Бей, графство Корнуол, мина под знака на ограниченията за справяне с пандемията и възобновяване на стопанските системи. След края на срещата международните водачи бяха приветствани на банкет от кралицата и членове на кралското семейство в неповторима ботаническа градина, в която се намира най-голямата в света покрита тропическа гора. 

Елизабет Втора се срещна за първи път с американския президент Джо Байдън. 

Байдън стана 13-ия американски президент, с който се  среща кралицата по време на 69-годишното й ръководство като монарх.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР