Британският премиер Борис Джонсън ще съобщи подробности от неговото „последно“

...
Британският премиер Борис Джонсън ще съобщи подробности от неговото „последно“
Коментари Харесай

Борис Джонсън с последно предложение към ЕС за Брекзит

Британският министър председател Борис Джонсън ще заяви детайлности от неговото „ последно “ преговорно предложение към Европейски Съюз в гонене на „ обективен и рационален “ компромис за Брекзит.

Това ще стане по време на речта му на годишната конференция на Консервативната партия в Манчестър.

Само като напусне Европейски Съюз на 31 октомври Обединеното кралство ще може да се придвижи напред - това е един от главните причини на премиера.

Както и, че „ хората не може повече да бъдат считани за простаци от тези, които желаят отсрочване или блокиране на процеса “.

В рамките на среща в конгреса, проведена от североирландската Демократична юнионистка партия, Джонсън сподели, че се надява да реализира договорка с Европейски Съюз в околните няколко дни.

Част от нея ще е и някакво решение на основния въпрос за граничните инспекции сред двете Ирландии.

Правителството упорства, че няма да договаря ново отсрочване след Халоуин, тъй като това не е належащо и ще коства скъпо на страната.

Съгласно признатия от Народното събрание закон предишния месец обаче министър председателят би трябвало да изиска отсрочване на Брекзит, в случай че депутатите не поддържат контрактувана договорка до 19 октовмри – два дни след срещата на високо ниво на Европейски Съюз.

Кореспондентката на Би Би Си в Брюксел Катя Адлер заяви, че там настроението не е оптимистично.

Европейските водачи се притесняват, че препоръчаната от британците опция на „ защитния механизъм “ за ирландската граница е в прорез с „ алените линии “ на блока.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР