Британският премиер Борис Джонсън ще обяви какво търговско споразумение с

...
Британският премиер Борис Джонсън ще обяви какво търговско споразумение с
Коментари Харесай

Лондон ще преговаря за нещо като СЕТА, но се гответе за митнически контрол

Британският министър председател Борис Джонсън ще разгласи какво комерсиално съглашение с Европейски Съюз желае да подписа през днешния ден по време на своя обществена тирада в Лондон.

Джонсън ще изиска от Брюксел контракт, сходен на този, подписан с Канада - CETA. То отстрани митата върху множеството артикули, само че към момента има митнически инспекции и инспекции за Данък добавена стойност. Но търговията с услуги - да вземем за пример банкирането - която доста по-важна за Англия, е обект на по-строги ограничавания.

" Няма потребност едно съглашение за свободна търговия да включва това да приемем европейските правила ", ще каже той съгласно Би Би Си. Изборът не е сред съглашение или липса на такова, а сред търговски връзки по модела на Канада, или по модела на Австралия, ще подчертае английският министър председател. " Във всеки случай, не се колебая, че Англия ще просперира. И несъмнено, новите ни връзки с най-близките ни съседи ще доближават надалеч оттатък търговията ", се споделя в фрагментите от текста на речта, която следва да произнесе Джонсън.

Ирландският министър председател Лео Варадкар разяснява пред Би Би Си през вчерашния ден, че сходна договорка е допустима, само че " Канада не е Англия " и са нужни общи правила и стандарти. Ирландия е единствената сухопътна граница на Англия с Европейски Съюз. Как ще се контролира тя, бе главният проблем в договарянията за " развода ".

Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен е коментирала, че договарянията ще са " сложни, откровени и бързи " и че колкото по-близо до Европейски Съюз желае да е Англия, толкоз повече от общите правила ще би трябвало да съблюдава. Бившият ръководител на Европейския съвет Доналд Туск съобщи през вчерашния ден в изявление за Би Би Си, че Европейски Съюз би посрещнал с възторг възможна кандидатура на Шотландия за наново присъединение, в случай че английската провинция получи самостоятелност. Тези изявления ще поддържат напъните на шотландския първи министър Никола Стърджън за образуване на нов референдум за самостоятелност, отбелязва английският в. " Гардиън ".

Фотогалерия: "Дайте ни обещаното " и "Ще се върнем " - вестниците в деня след Брекзит >

Британският външен министър Доминик Рааб зададе тона на бъдещите връзки на Обединеното кралство с Европейски Съюз, изпращайки директива до английските дипломати по света да сядат надалеч от европейските си сътрудници на интернационалните срещи на високо ниво и да заемат самостоятелна позиция, написа френският в. " Фигаро ".

Джонсън към този момент сподели, че изтеглянето от най-големия търговски блок в света като " миг на национално обновяване ", който ще усъвършенства икономическите достижения. Но в случай че не успее да потвърди, че критиците му бъркат, английските гласоподаватели ще упрекват единствено неговото държавно управление.

Преговорите би трябвало да стартират през март. Англия още е в временен интервал. Той ще продължи до края на декември.

Всичко, което би трябвало да знаете за: След Брекзит (463)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР