Британският премиер Борис Джонсън проведе 40-минутен телефонен разговор с американския

...
Британският премиер Борис Джонсън проведе 40-минутен телефонен разговор с американския
Коментари Харесай

Байдън и Джонсън обсъдиха ситуацията по границата между Украйна и Русия

Британският министър председател Борис Джонсън организира 40-минутен телефонен диалог с американския президент Джо Байдън, след който двамата обявиха, че не е изгубена вярата за дипломатическо решение на украинската рецесия. Днес Джонсън ще председателсва съвещание на Комитета за спразяване с спешни обстановки „ Кобра “.

Въпреки непрекъснатите предизвестия за „ надвиснало “ съветско нахлуване против Украйна, Джонсън и Байдън са се съгласили, че към момента е допустимо реализиране на договорка. В декларация на " Даунигнг стрийт " се споделя, че двамата водачи считат, че продължава да има „ благонадежден прозорец “ за дипломацията и опция Русия да отстъпи от заканите. 

По-рано, споменавайки тръбопроводите сред Русия и Европа, Борис Джонсън сподели, че европейските столици би трябвало „ да извадят Севеверен поток от кръвоносната си система “. Той добави, че светът би трябвало да се поучи от уроците от 2014 година, когато не бе направено доста да се понижи зависимостта от съветския газ и петрол в навечерието на съветските дейности в Източна Украйна и анексирането на Крим. 

Джонсън привиква през днешния ден Комитета за справяне с спешни обстановки „ Кобра “ за разискване на английския отговор на рецесията. „ Кобра “ се събра и нощес под управлението на външния министър Лиз Тръс, след което тя съобщи, че целта на държавното управление е явен и това е отбраната на английските жители.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР